RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Hesteguiden.com)

Jyplingen vinner i Trondheim

Femårige Bagpipe møter tøff motstand, men vinner likevel. Sjekk våre Leangen-tips.

Det er litt av hvert på travmenyen denne søndagen og i Norge kjøres det trav både i Harstad og på Leangen. I tillegg kan norske spillere sette innsatser til V4 på Hagmyren og til V65-omgangen på Täby. I Sveits avvikles Europamesterskapet for fireåringer, dessverre uten norske Muscles Wiking B.R. som er på skadelisten.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen

Vi konsentrerer oss om kveldens doble V5-omgang på Leangen, som ser fryktelig vrien ut på forhånd. Fem av åtte V5-løp har femten hester på startstreken og det forteller litt om vanskelighetsgraden.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leangen

Bankeren finner vi i åpent trøndersk mesterskap som er V5-5A/V5-2B, der femårige 6 Bagpipe møter hester med betydelig mer på konto. Men slik propagandatraveren til Frode Husbyn opptrer om dagen, tror vi det har svært lite å si. Han har slått flere av disse hestene i det siste, og sist gjorde Rubintor Pri-sønnen et overdådig sprintløp. Til tross for et steintøft løpsopplegg kom Bagpipe alene til mål og gjorde et av sine aller beste løp i karrieren. Sitter ikke det løpet for mye i beina, så vinner han dette. Elitehestene på Leangen holder ikke særlig høy standard om dagen, og de fleste av dem må ha det servert. Hvis Frode Husbyn er litt offensiv her, så sitter han i tet etter noen hundre meter og da taper ikke Bagpipe dette.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 11-2-1 C: 12-9-5-4-3-10-7-8

V5-1A - Åpent trøndersk mesterskap. Kaldblodshester. 2140 meter autostart
Kun sju hester er med i kampen om den flotte førstepremien på 24 000 kroner og vi setter en oppkomling først her også i form av 7 Tranmælsgutt. Elding-sønnen er nå tilbake i hjemtraktene etter et svært innbringende opphold hos Lars O. Romtveit og årstotalen er allerede passert 450 000 kroner. Møter selvsagt noen bra hester her, men kommer med dokumentert form i bagasjen.

1 Junior Jokern har et drømmeløp på papiret. Må veldig ofte starte fra tillegg i disse løpene hjemme på Leangen. I kveld er det likestart og førstespor sammen med Jomar Blekkan. Formen er imidlertid uviss, men her duger han på 80 % form. 4 Prins Juventus sjokkerte spillerne ved å vinne under Biris sommertrav og har fulgt brukbart opp siden det løpet, selv om det ikke ble suksess i Østersund fredag. Også Prins Juventus trives med bilstart og likestart.

2 Vorset Ivers er i bra form om dagen, og er aktuell ved videre gardering. 6 Hellepål jaktet vi sist, men etter en offensiv styrning av Arne Nilsen ble det melkesyre til slutt og innsatsen i Østersund fredag var heller ikke allverden.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 1-4 C: 2-7-5 D: 3

Annonse: Avsluttet spreke 12.5/siste 500 sist. Grøstad varsler for en ellevill 25-oddser i ungdomsløpet (V5-2A)

V5-2A - Varmblodshester. Ungdomskusker. 2140 meter voltestart.
Er 1 Getcashfast like god i kveld som han var i Drammen i sin siste start, så tror vi fireåringen vinner. Er imidlertid utstyrt med en urutinert kusk ved navn Eirik Sjøholt (23-åringen har ikke vunnet på 35 forsøk)og garderinger må til. Først og fremst med 3 Gjølmes Jet som står 20 meter bedre til kontra flere av konkurrentene denne søndagen. Var fin i seiersløpet nest sist og avsluttet flott til tredje sist. Kim Andre Schei som kusker er ikke vår favorittkusk og stallmannen til Bjørn Garberg har ikke vunnet på 56 forsøk i år.

7 Paxchilla gjorde et råsterkt seiersløp sist etter utvendig løp. I et lite felt betyr 20 meter tillegg lite og svenskehoppa må tidlig på. 8 Mr. Virus holdt koken flott til andreplass bak meget gode Leon West på Bjerke onsdag og feilfritt duger denne vallaken her. 9 Viking Queen avsluttet fint etter innvendig løp sist og trener Garberg er stadig optimist med denne dama. 11 Home Made ble overflydd sist, men hang fint med til tredje etter innvendig løp.

5 Chili Kick er havnet i Trøndelag og viste ved flere anledninger fine tendenser i fjor. 4 Penny K. bankerspilte vi sist mandag på Leangen, men fra tet sloknet hoppa helt nedover oppløpet.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 3-7-8 C: 9-11-5-4-6-2-10

V5-3A - Monteløp. 2140 meter voltestart
Femten hester og monteløp kan se ut som en prøvelse for oss spillere, men etter nøyere vurdering ser ikke dette løpet så åpent ut. Travtrener Tom Forkerud en en mann som liker å være på farten fra sin base på Skotterud (tre mil øst for Kongsvinger). Flere starthester på Jarlsberg fredag, så retur til Skotterud, for deretter å ha starthester i V75 på Sørlandet lørdag. Hjem til Skotterud sent lørdag kveld, og i formiddag satt Forkerud seg i bilen igjen for å reise til Leangen og Trondheim.

I dette monteløpet kommer han ut med 2 Quad Julry som vant i monte tredje sist, men har galoppert seg bort i de to siste monteløpene. I kveld er det Liv Pedersen som skal ri hoppa og godeste Liv har vunnet fire monteløp på kun ni forsøk på Leangen i 2011. Som dårligst er hun blitt nummer fire. Da iler vi til med førstevalget på den franskfødte hoppa som står fint til på strek.

Form er det definivt på 10 Gigant Trout som avsluttet strålende til seier i et travløp på Leangen mandag. Vallaken behersker også monte og Ragnhild Bjørnbeth som kjørte hesten mandag, kjenner hesten godt. 15 Sharif B.R viste endelig tegn til fremgang sist og har kapasitet som rekker langt. 14 Pegisabell er ingen dårlig hest og kan vurderes ved ytterligere gardering.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 10-15 C: 14-5-12-1-6-9-3-4-11-8-13-7

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
Vi ble svært imponert over 13 Røstadspretten i seiersløpet sist og gjentar Marine Svarten-sønnen den prestasjonen så tror vi han vinner igjen. Sist ble det tidlig tetkjenning, nå er det bakspor og tillegg og selvsagt litt mer krevende betingelser. Feilfritt tror vi på topp vinnersjanse.

Skulle 4 Drømme Jenta finne på å trave feilfritt, blir hun imidlertid vond å fange. Hun starter 20 meter foran og er trolig god for en tid på 31-tallet og da blir det tøft for tilleggshestene. Foreløpig har det stort sett gått i galopp, men kun fire hester på strek kan hjelpe godt på. 15 Vikan Balder var meget solid vinner sist, selv etter galopp. Fireåringen er ustø på beina, men kapasiteten er meget fin.

Brukbar kapasitet har også 1 Seter Birk og fra førstesporet blir det et fint løp. 7 Juvena (tilbake etter pause), 6 Durgrosa (fin form og bra etter galopp sist) og 5 Kling Faksa (på trippelen hver gang) er også hester som kan melde seg på i seierskampen her. 14 Heivang Stjerne var bra på Biri sist og virker til å være i fin utvikling.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 13 B: 4-15-1 C: 7-6-5-14-2-9-10-11-12-8-3

Annonse: Øivind Grøstad varsler en bortglemt smell fra den røde boken i V5-3B på Leangen

V5-3B - Varmblodshester 2140 meter voltestart
Femten urrutinerte varmblodshester på farten her i et uoversiktlig løp. Mon tro om ikke Jomar Blekkan sitter på den beste hesten i form av 8 Hambler's Waschera som overbeviste i debuten til enkel seier. Nå er det tillegg og det gjør det noe mer sjanseartet, men førstevalg skal treåringen være her.

Fin kapasitet er det også i treårige 14 Max Bowler W.L. som var helt nede på 17.4 på Biri tredje sist. Det var nok en hengtid og innsatsen har ikke vært oppløftende i de to startene etter det. Svært mye billigere motstand her og vårt andrevalg. Fra strek starter to hester som kun har avgitt prøveløp. Det gjelder fintstammede 4 Regal B.R. og 6 Passion Tibur som begge skal kunne litt. Vi setter dem tidlig på. 10 Back Tee er en brukbar femåring på Arve Sjoners stall som i motsetning til de fleste konkurrentene har vunnet løp. Kommer nå tilbake etter tre måneders pause.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 14-4-6-10 C: 12-15-2-3-9-13 D: 5-1-11-7

V5-4B - Varmblodshester 2140 meter voltestart
Vi setter formtoppede 10 Vacation Kosmos først her. Femårshoppa til Magne Olsen holder fortsatt hysterisk form og går til mål så det suser hver gang. Er rimelig kjapp i vei på voltestart og får nok en fin start fra tillegget her og jager årets tredje seier.

1 Friendly Fire fikk en meget velfortjent seier sist etter en rekke sterke løp. Nå skal Sjoner-hesten håndtere et førstespor i volta og vi er usikre på hvordan det går, da hesten ikke har vist seg å være et lyn fra start. Fra et bedre startspor hadde vi garantert satt Friendly Fire først. 15 Be My Hero har trukket springspor på tillegg og er i tillegg lynrask fra start. Garberg-traveren var solid før pausen og skal tidlig på her.

3 Camilla Rags satt vi først sist (sjuendevalg i spillet) og ut mot oppløpet så Brækken-hoppa ut som en vinner, men hun klarte ikke å stå imot nevnte Friendly Fire. Duger her. 8 Jump Face er en brukbar svenskegjest som utstyres med Atle Solhus. Det betyr gardering.
Rangering V5-4B: A: 10 B: 1-15-3-8 C: 12-14-5-4-2-9-13-6 D: 11-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen

V5-5B - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
En rekke fine kaldblodshester med dokumentert form setter hverandre stevne i V5B-finalen. Vi klemmer til med sjuendevalget 5 Jentami som vårt førstevalg. Gjorde sitt første løp etter tre måneders pause for tre uker siden og så klart forbedret ut igjen. Galopperte på vei mot tet da, og ble sittende stengt i sluttfasen. Her kan det bli tet og ledelse hele veien.

1 Møy Linsi har kanonform. Spurtet flott som treer i V75 tredje sist, uheldig nest sist og avsluttet forrykende til fjerde sist etter sen åpning. Fra førstespor blir det et optimalt løpsopplegg her. 4 Nordlirappen har velkjent kapasitet, men er også meget usikker på beina. Feilfritt er Blekkan-traveren med i seierskampen. 13 Haugestad Friggen er ikke den enkleste å lure først i mål, men vallaken er travsikker og med der fremme nesten hver gang.

11 Gikling Balder vant svært knepent sist. Stensen-traveren er svært egenrådig, men mer enn god nok på fart. 2 Rigelin var sterk toer bak Kolnes Germa sist på bra tid, og elleveåringen kan være seiersaktuell her. 14 Vorset Martin er tilbake i Trøndelag etter et lengre opphold hos Lars O. Romtveit. Kapasiteten er udiskutabel, formen svært diskutabel.
Rangering V5-5B: 5 B: 1-4-13-11 C: 2-14-8-12-6-10-9-15-3 D: 7

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere