RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kåfjord ny NFF-president

Foto: scanpix (IKKE BRUK!)
Sist oppdatert:
Klisjeen om å hoppe etter Wirkola er relevant i forhold til Norges nye fotballpresident, Sondre Kåfjord.

55-åringen ble enstemmig valgt til ny president i Norges Fotballforbund (NFF) for de neste fire årene på Fotballtinget søndag. Han får litt av en jobb med å fylle skoene til Per Ravn Omdal, som lørdag ble utnevnt til NFFs tredje æresmedlem i historien.

Det er også den nye presidenten klar over.

- Du har vært en fantastisk læremester, Per. Vi setter nær ny norsk rekord i erfaring som går ut av styret i dag, men jeg kan mobiltelefonnummeret ditt, og vi skal klare å bøte på dette. Dette blir noe nytt. Å ta over etter et æresmedlem har ingen gjort før, sa Kåfjord.

Hans Jørn Rønningen, Rygge og Østfold Fotballkrets var lenge en uttalt kandidat til presidentvervet, men han ble aldri noe mer enn en parentes i debatten. Så sent som natt til søndag var Rønningen fortsatt med i kampen om vervet, men like før det endelige valget søndag trakk Østfold Fotballkrets hans kandidatur. Det var like greit. Han ville uansett ikke hatt noen sjanse. Det var åpenbart lenge før Tinget ble erklært åpnet.

Ydmyk
Som ventet ble Kåfjord valgt uten noen som helst problemer.

- Jeg har en god følelse inni meg, men samtidig er jeg full av ydmykhet, sa den nyvalgte presidenten.

- Hva blir din største utfordring?

- Å holde fotballfamilien samlet og unngå krig mellom de ulike grupperingene. Det tror jeg vi skal klare. Med støtte fra Tinget og det nye teamet, er jeg sikker på at vi i hvert fall skal klare å gjennomføre noe av det som står i den akkurat vedtatte handlingsplanen. Vi skal ikke snu opp-ned på kursen.

Økonomi
Stemningen på årets Fotballting ble preget av kritikken som ble framført av Norsk Toppfotball på den første dagen fredag. Der stilte Norsk Toppfotballs leder Olav Boksasp en del spørsmål om NFFs økonomistyring. Dette har selvsagt ikke gått den nye presidenten hus forbi.

- Jeg velger å oppfatte utspillet fra Boksasp som en ærlig håndsrekning. Vi skal ta opp invitten fra Norsk Toppfotball. Jeg og det nye styret oppfatter ikke at det er noen særlig dramatikk rundt dette. Vi hadde en periode lørdag hvor det var lett å se at det var noe galt med dialogen mellom Norsk Toppfotball og NFF, men det ordnet seg. Dialog blir viktig i tiden framover, poengterte Sondre Kåfjord, mandalitten som gjorde moldenser av seg for over 20 år siden og siden har vært tro mot byen.

Styret
Dette er NFFs nye styre: Sondre Kåfjord (president), Mette Hammersland (visepresident), Per Olav Helgeland (visepresident), Synnøve Tverlid, Torill Hole Standal, Olaf B. Styrvold, Jan Furumo og Jon H. Nordbrekken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere