*Nettavisen* Sport.

Kåfjord refser Nannskog

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

«Vi kan jo håpe vi ikke får Terje Hauge mer i ligaen i år», sa Daniel Nannskog.

23.09.08 13:40

OSLO/BÆRUM (Nettavisen): Det manglet ikke på misnøye mot dommer Terje Hauge etter at serieleder Stabæk tapte 1-4 for Viking søndag kveld. Kaptein Morten Skjønsberg ble utvist for hands, en avgjørelse Egil Drillo Olsen kritiserte sterkt overfor Nettavisen i denne saken: - Eier ikke fotballvett.

DEBATT:«Takker min fotballgud at Drillo ikke er fotballdommer»

Nå reagerer fotballpresident Sondre Kåfjord, ikke minst etter at Daniel Nannskog i tirsdagens VG sier at han håper Stabæk slipper å få Terje Hauge som dommer resten av sesongen.

Straffes ikke
- Daniel sa etter kampen at det var som å spille mot 14 mann. Isolert sett var det ikke bra, men han sa noe mer i samme slengen, som dempet det. Juristene våre vurderte det dithen at det ikke var grunnlag for sanksjoner. Vi hadde derfor tenkt til å gå stille forbi, men når han går så langt som dette, trår han over en grense, sier Kåfjord til Nettavisen.

- Dette er en tydelig pekefinger, legger fotballpresidenten til.

Kåfjord engaserte seg såpass i saken at han tirsdag sendte ut en pressemelding til landets sportsredaksjoner, noe han sjelden gjør ellers.

- Det er lov å mene at en dommer har hatt en dårlig kamp og bedømt situasjoner feil, på samme måte som det er lov å mene at en spiller har gjort en dårlig jobb. Men å gå ut å si at han håper Terje Hauge ikke får dømme Stabæk mer i år, er å gå langt over streken. Vi må unngå en sutrekultur i norsk toppfotball, det er ingen tjent med, sier Kåfjord i pressemeldingen.

Nannskog angrer ikke
Kåfjord mener at målmaskinens utspill setter motstanderlag og ikke minst Hauge selv i en vanskelig situasjon dersom han blir satt opp på flere Stabæk-kamper i år.

- Det blir en håpløs situasjon når man går ut og sier sånt. Det er NFF som setter opp dommere, og det gjør dommerkomiteen suverent. Hvis Hauge blir satt opp, blir det lett en «hva-var-det-jeg-sa»-variant etterpå. Vi kan ikke ha det slik i norsk fotball, sier Kåfjord.

Daniel Nannskog gjentar kritikken av Terje Hauge overfor Nettavisen tirsdag og ønsker ikke å moderere noen av sine uttalelser.

- Hvis de ikke tåler ærlighet i fotballforbundet, får jeg heller tenke meg nøyere om neste gang jeg uttaler meg. Spørsmålet mitt blir: Vil man at folk skal være ærlige eller vil man ikke det, sier Nannskog.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.