*Nettavisen* Sport.

Kaggestad: - Bare tapere

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Innen to døgn håper Johann Kaggestad å ha funnet Peter Muellers erstatter.

23.11.09 19:44

Mandag kom bekreftelsen på at Peter Mueller får sparken på grunn av trakasseringen av Maren Haugli. Mindre enn tre måneder før OL må Skøyteforbundet ut på trenerjakt.

Jegeren heter Johann Kaggestad. Mannen som er mest kjent som sykkelekspert på TV 2, er også fagansvarlig for skøyter i Olympiatoppen.

- Vi har begynt å sondere. Noe annet ville ha vært dumt, når vi visste at denne saken hadde to mulige utfall. Jeg forventer at det skal være offisielt klart senest onsdag, sier Kaggestad til Nettavisen.

Respektert
- Hvilken type er dere på jakt etter?

- Vi legger vekt på at treneren er respektert. Det er et lite miljø der alle vet hvem alle er, og det er viktig at treneren står for noe løperne liker.

- Eskil Ervik?

- Eskil er på laget, han ...

- Så det er ikke aktuelt med «spillende trener» på skøytelandslaget?

- Jeg kommenterer uansett ikke navn.

Neppe Kristiansen
At treneren må stå for noe løperne liker, kan tyde på at tidligere landslagstrener Hans Trygve Kristiansen ikke er så aktuell som enkelte rykter skal ha det til.

Håvard Bøkko, som tar Mueller-sparkingen tungt, har nemlig gjort det helt klart at det er uaktuelt å samarbeide med Kristiansen.

- Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre. Det eneste som er sikkert er a Hans Trygve Kristiansen ikke blir treneren min. Treningsprinsippene hans kommer 20 år for seint, sier Bøkko til Hallingdølen mandag ettermiddag.

Dermed kan det tyde på at Jarle Pedersen er en mer aktuell kandidat (les mer om det her).

Uansett hvem den nye treneren blir, beklager Johann Kaggestad hele situasjonen som har oppstått.

- Det er alltid leit når slike ting oppstår. Her er det ingen vinnere, bare tapere, sier Kaggestad, som garanterer at Olympiatoppen vil bidra med all sin kompetanse for at Håvard Bøkkos medaljemuligheter i Vancouver ikke reduseres.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.