*Nettavisen* Sport.

Kaggestad hyller Gilbert

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- I fjor snakket alle om Cancellara, nå snakkes det om Gilbert.

26.04.11 09:10

I løpet av den siste uken har Philippe Gilbert vært uslåelig. Han har som andre sykkelrytter i historien klart å vinne alle de tre Ardenner-klassikerne. Og ikke nok med det, onsdag for snart to uker siden vant han oppvarmingen, Brabantse Pijl.

Å vinne alle fire har ingen klart før han. Å vinne de tre store har kun Davide Rebellin klart i 2004.

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad er imponert.

- Det er helt rått. Han var jo ikke dårlig i Flandern heller, han har vært i form lenge, forteller Kaggestad til procycling.no.

- Nå er han unik med å ha vunnet fire på rad, og den siste trippelen er bare helt fantastisk.

Her finner du vårt diskusjonsforum!

Taklet presset
Ettersom uken gikk ble det mer og mer prat på trippelen, presset på Gilbert økte, men hovedpersonen virket relativt uberørt. Hele tiden uttalte han at det var Liège-Bastogne-Liège han ville vinne.

Sågar bytte alle seierne mot akkurat den siste.

Kaggestad har bitt seg merke i Gilberts håndtering av press.

- Det virker som han ikke lar seg pyske ut av press, sier Kaggestad, før han fortsetter:

- Fyren er enorm godt trent. Han har en v-form på overkroppen som ligner en svømmer. Han ser rett og slett ut som en skikkelig atlet, litt sånn som Edvald og Thor, sammenligner den tidligere proffsyklisten.

Her finner du vår sykkelkonkurranse!

- Jeg har stor tillit til Gilbert
I en hardt presset sykkelsport er Gilbert-dominansen kjærkommen. Gilbert er tradisjonelt ansett som en dopingfri rytter, og har også uttalt seg kritisk til dopere opp gjennom karrieren.

I tillegg innledet han sin profesjonelle karriere i et fransk lag, der det i moderne tid ikke har vært tradisjon for doping.

- Jeg er generelt kritisk, og er ikke redd for å være kritisk mot de jeg ikke stoler på, men jeg har stor tillit til Gilbert. Jeg ser på han som en ren rytter, forklarer Kaggestad, som regelmessig pratet med belgieren da han syklet aktivt.

Gilberts naturlige progresjon gjennom karrieren er også et godt tegn, mener Kaggestad.

- Han har blitt gradvis bedre for hvert år, han er i form store deler av året og er aldri kjempedårlig over tid. De som blir tatt svinger ofte voldsomt i prestasjonene. Jeg ser ingen grunn til å mistenke Gilbert.

- Jeg synes det er moro at Gilbert har suksess, fordi jeg liker han. I fjor snakket alle om Cancellara, i år snakker de om Gilbert, avslutter Kaggestad til procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.