RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaggestad slått til ridder

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg ringte ambassaden for å spørre om dette var seriøst, sier sykkelkommentatoren.

Den folkekjære sykkelkommentatoren Johan Kaggestad er slått til ridder av den franske ordenen for kunst og litteratur. Kaggestads bidrag til å fremme fransk kultur i Norge er grunnlaget for ridderutnevnelsen.

- Jeg ringte ambassaden for å spørre om dette virkelig var seriøst. Det var det jo, sier Kaggestad til TV 2.

Mannen som i tospann med Kaggestad har ledet norske TV-seere gjennom Tour de France i mange år, Christian Paasche, mener det er fult fortjent.

- Han har vært en god ambassadør for Frankrike. Han har satt seg inn i historie, kultur og geografi, noe som jeg tror har trigget mange nordmenn til å reise til Frankrike, sier Paasche.

Sammen skal de kommentere prologen i Liège på lørdag. Atter en gang benker nordmenn seg foran TV-en for å følge verdens vakreste sykkeleventyr.

- Det lages fantastiske bilder fra fransk TV i forbindelse med rittet. Slott, landskap, vakre landsbyer og vakker natur. Da er det naturlig at vi kommenterer det vi ser, sier Kaggestad.

68-åringen har bevitnet mange store idrettsprestasjoner i løpet av sine mange år som sykkelkommentator, men en Tour de France-utgave skiller seg ut.

- Idrettslig er det Edvald og Thor gjorde i fjor det beste minnet, innrømmer Kaggestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere