Gå til sidens hovedinnhold

Kaggestad slått til ridder

- Jeg ringte ambassaden for å spørre om dette var seriøst, sier sykkelkommentatoren.

Den folkekjære sykkelkommentatoren Johan Kaggestad er slått til ridder av den franske ordenen for kunst og litteratur. Kaggestads bidrag til å fremme fransk kultur i Norge er grunnlaget for ridderutnevnelsen.

- Jeg ringte ambassaden for å spørre om dette virkelig var seriøst. Det var det jo, sier Kaggestad til TV 2.

Mannen som i tospann med Kaggestad har ledet norske TV-seere gjennom Tour de France i mange år, Christian Paasche, mener det er fult fortjent.

- Han har vært en god ambassadør for Frankrike. Han har satt seg inn i historie, kultur og geografi, noe som jeg tror har trigget mange nordmenn til å reise til Frankrike, sier Paasche.

Sammen skal de kommentere prologen i Liège på lørdag. Atter en gang benker nordmenn seg foran TV-en for å følge verdens vakreste sykkeleventyr.

- Det lages fantastiske bilder fra fransk TV i forbindelse med rittet. Slott, landskap, vakre landsbyer og vakker natur. Da er det naturlig at vi kommenterer det vi ser, sier Kaggestad.

68-åringen har bevitnet mange store idrettsprestasjoner i løpet av sine mange år som sykkelkommentator, men en Tour de France-utgave skiller seg ut.

- Idrettslig er det Edvald og Thor gjorde i fjor det beste minnet, innrømmer Kaggestad.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken