RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kai i kanonform

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Kai Johansen har hatt en strålende desember og formkusken kjører vår banker på Momarken tirsdag kveld.

Sportspills meny tirsdag
V65 Jägersro: På vei til Frankrike

Lunsjtrav Forus: Fransk styrke i lunsjen
Oddstips 1: Enkelt for Brentford
Oddstips 2: Nå vinner Storhamar

Tirsdagens travmeny starter i Gøteborg der Åby travbane inviterer på lunsjtrav. Så forflytter vi oss til hjemlandet og lunsjtrav på Forus, mens Momarken travbane tar seg av den doble V5-omgangen her hjemme til kvelden. I Sverige er det Jägersro og Malmo som tar seg av V65-løpene der borte.

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Kai Johansen har hatt voldsom sving på seiershjulet i desember og før tirsdagens løp på Momarken har han faktisk allerede vunnet tolv løp i desember. I travet er en gyllen vinnerregel å spille på formkuskene og Kai Johansen er vår bankerkusk på Momarken tirsdag kveld.

På Momarken var vi aldri i tvil om bankeren. Er 2 Onassis Neo i nærheten av å være like bra som sist i Drammen så taper ikke Killingmo-hoppa i V5-5A/V5-2B. For sikkerhets skyld så har hoppene fått 20 meters forsprang på hingstene og vallakene i dette løpet, og medsøstrene på strek skal ikke utgjøre noen trussel for Onassis Neo. 8 Vegas Yankee og 10 Orion Hindø jager fra 20 meter tillegg, men det er ikke lett å se hvordan disse skal hente 20 meter tillegg på Onassis Neo dersom denne som vi forventer inntar føringen tidlig. Da kan formkusk Kai Johansen styre tempoet etter behag og dra opp farten i sisterunden. Onassis Neo må ha en topp vinnersjanse her og vi bankerspiller i begge V5-veddemålene.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 10-8-3 C: 6-5-9-7-1 D: 4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Soleklar favoritt for oss og bankeralternativ må 3 Stee Raua bli i den første avdelingen. Vi bankerspilte hoppa både nest sist og sist uten suksess. Galopperte flere ganger nest sist, men sist klarte Vidar Hop å kjøre feilfritt. Litt overraskende var det at ikke Stee Raua fikk fatt i Moe Kringsjå, men Hop konsentrerte seg veldig om å kjøre feilfritt den dagen. Stee Raua møter ikke skarp motstand tirsdag og dette må være en topp vinnersjanse. Overraskende nok blir ikke hoppa mer enn et tredjevalg i spillet.

1 Balder Snella holder fin form og formkusk Tom Erik Solberg er fortsatt i det umulige hjørnet. Fireårshoppa skal helst ha det litt servert og det kan hun få herfra. Så er det over til godbitene. Lite spilte 10 Kalima skal vi ha tidlig på. Det er bra fartsressurser i denne hoppa og på Bjerke onsdag kom hun flott tilbake etter galopp og da skal sistevalget tidlig på. Se opp. 5 Malle var bra første gang ut, men falt tilbake til gamle galoppsynder sist. Fin kapasitet er det både i 9 Dallas, 11 Lykke Mollyn og 12 Spikåsa og ingen av disse er sjanseløse på seieren, dersom det blir klaff underveis.
Rangering V5-1A: 3 B: 1-10-5-9 C: 11-12-2-8-6-4 D: 7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
2 Baldini er en hest undertegnede har sansen for. Han viste seg frem som en 16-oddser på Momarken tredje sist da han vant lett fra dødens og har fulgt opp med ytterligere to seire og står altså med tre strake seire nå, alle på Momarken. Det skal være en fin vinnersjanse igjen, men dette feltet holder overraskende bra klasse.

Første motbud blir 4 Vangus G.T. som gikk en gnistrende sisterunde til seier nest sist på Bjerke, men som skuffet en smule i starten etterpå. Vangus G.T. skal med tidlig her. Olav Mikkelborg presenterer en interessant nykommer fra Sverige i 9 Night Spirit som har vært helt nede på 15-tallet full vei. Det rekker langt her. 1 White Birch D'Estino var ubegripelig svak sist, men har ellers vist svært fine evner. 6 King Va Bene vant sist, men går opp en liten klasse her.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 4-9-1-6 C: 5-8-3-7

V5-3 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Ingen tvil om at Siv Emilie Løvvold sitter bak den beste hesten i dette ungdomsløpet, men 1 Millgoer ønsket seg nok alt annet enn et sjanseartet innerspor. Galopprisikoen øker og hesten blir trolig kraftig overflydd. Siv Emilie Løvvold viser imidlertid så fine evner som både rytter og kusk at hun kan fikse dette også og løser det seg blåser vallaken trolig alle nedover oppløpet. Blir ikke favoritt og det er det bare å takke for.

Veldig spennende er det med lovende Erlend Rennesvik opp på sterke 7 Tango Du Holbert. Per Ludvig Nilsen er ikke en superdriver og vi synes det er et pluss med taktisk gode Rennesvik opp. Vallaken er sterk og i form. 10 Lemonitor har vunnet begge sine to siste løp i Norge. Fikk det helt sydd opp i et billig lunsjløp sist og kommer ikke like lett til seier nå. 8 Jag De Man tåler å gjøre en god del selv og Gundersen junior kan vinne.

Sjanseløse er heller ikke 4 Next Photo Diamant (ursvak sist), 5 Lindy's Chosen One (bra kusk, men svak sist) eller 6 Alfons Cornelis (bra fra start og kan få et fint løp). Helt borte er heller ikke sterke 9 Ubert Mourotais som får flinke Hans Wilhelm Storås opp som kusk.
Rangering V5-3: A: 1 B: 7-10-8-6 C: 9-5-4-3-2-11-10

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Vidar Hop og 1 Troll Molly blir vårt helfrekke førstevalg i et svært uggent sprintløp for variable kaldblodshester. Vi innbiller oss at denne hoppa har klar fordel av sprint og fra førstespor på strek kan dette bli dønn riktig. Troll Molly viste seg klart forbedret sist, selv om hun fikk maks. Men da var det full vei. Nå er hoppa et åttendevalg i spillet og streket av på lusne 7 prosent.

11 Hjortejegern slo på bremsene aldeles siste 100 i sitt siste løp. Det var over 2100 meter, Hjortejegern har klar fordel av sprint og kan få en flott start fra sitt fine startspor på 20 meter tillegg. 4 Store Johan har stort sett hatt uflaks med løpsopplegget de siste gangene. Skulle Bjørnerød komme seg foran, kan løpet være kjørt. 6 Prins Omer var tapper mot sterke Bork Faksen sist på Biri og imponerte da. Det var fra tet, nå er det 20 meter tillegg og innerspor. Betydelig mer sjanseartet nå.

13 Boklifaks er tilbake etter sju måneders pause. Bakspor på tillegg var nok ikke det Stensen ønsket seg. 12 Sordo er trolig litt på gang, men sprint har aldri vært favorittdistansen til denne. Det er skummelt dette løpet. Ingen hester skiller seg spesielt ut og det er sprint. Kryss i vei.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 11-4-6-13 C: 12-2-3-7-9-10-15-5-8-14

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Stort skille på de ni urutinerte kaldblodshestene som setter hverandre stevne i V5-3B. Skulle rutinerte henrik Kulblik treffe i volten med 1 Finnskog Mira, så kan det bli ledelse fra start til mål for treårshoppa som var toer nest sist.

5 Farmans Arman ledet fra start til mål i sitt debutløp og gjorde et fint inntrykk da. Skal hente 20 meter tillegg på fire strekhester deriblant vårr favoritt. Klart andrevalg. Klart tredjevalg blir 8 Gregor Mollyn som også vant i debuten og gjorde et fint inntrykk da. Ble strøket sist og da er vi litt usikre på hvordan helsetilstanden er til denne. 7 Hafell Prinsen kan vi også se med vinnersjanse om han holder seg på beina.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 5-8-7 C: 9-6-2-3-4

V5-4B/DD-2 - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
2 Pleasures Way gjorde et flott inntrykk i norgesdebuten og avvæpnet lett gode Lady Centennial fra lederryggen da. Har vært borti i seks uker nå og møter ganske bra motstand tirsdag og da må vi gardere.

5 Hot Gun er så god fra start at han kan få tet. Overbeviste og overrasket oss med å ta en kruttsterk seier på Biri sist mot bra motstand og tirsdag skal vi ikke undervurdere Ruttenborg-hesten. 7 Vive La France er i ferd med å bli spillernes mareritt og likedan for far og sønn Glittum. Kapasiteten er udiskutabel, men hoppa vil ikke trave feilfritt. Vi betaler igjen.

8 Banker Fly varslet klar fremgang tredje sist og det var ikke overraskende at fireåringen vant sist. Spor åtte er sjanseartet, men hesten er i knallform. Fra spor en er heller ikke 1 Perfect News sjanseløs i dette langløpet, men da tror vi vinneren også er fanget.
Rangering V5-4B/Dd-2: A: 2 B: 5-7-8 C: 1-9-12-3-10-6 D: 4-11

V5-5B/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Skulle 3 Varg Spik (nesten mot formodning) trave feilfritt, så må det være en meget fin vinnersjanse for den Kjetil Helgestad-trente vallaken som kom strålende tilbake etter grov startgalopp på Biri fredag. Men det står fryktelig mye bokstaver i raden nå og denne kan selvsagt ikke stoles på.

Kanonform er det også på 7 Seier Kongen som rader opp seire både i trav og monte. Tåler som alle Mjølnerød-hestene å vandre i sporene og kan vinne igjen. Geir Vegard Gundersen setter seg opp bak 11 Skusviken som vi varslet kraftig for på Klosterskogen torsdag. Springspor på 20 meter tillegg og denne er bra fra start. Tidlig kryss. 15 Nattfrost fikk maks på Bjerke sist onsdag, men det var mot hester som Tord Viking og Smedviktor. Betydelig billigere imot.

Kanskje er det et iskaldt skudd i natten, men vi registrerte en kanonavslutning av 1 Finnskog Sjefen på Bjerke sist onsdag og her kan det bli perfekt smygløp. 8 Ellestad Hero og 10 Gyllstjern er to luringer som kan overraske.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 3 B: 7-11-15-1 C: 8-10-2-13-14-12-6-4-5 D: 9

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere