Gå til sidens hovedinnhold

Kaja (13) er framtidens OL-håp

Kaja Merete Norbye (13) fra IL Heming er ett av ekstremtalentene TVNorge nå lager tv-serie om.

OSLO: Alpintalentet Kaja (13) er én av ni barn og ungdommer fra hele landet som følges i dokumentarserien “Morgendagens idrettshelter” som har premiere på TVNorge 14. februar.

Felles for disse er at de er enere innen sin idrett.

Det kreves en ekstrem offervilje for å nå til topps, og stadig flere unge og foreldre er villige til å velge bort en normal barndom for å lykkes.

Hva driver dem?

Blodverdier og millionsatsing

– Dette er barn som strekker seg ekstremt langt for å nå sine mål, og som har et konkurranseinstinkt som går langt utover min fatteevne. Mange vil nok oppleve barna som ekstreme, men samtidig veldig fascinerende, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge.

Vi møter faren som jevnlig tester blodet til sin 11 år gamle sønn for å sjekke melkesyrenivået, og foreldrene som har sagt opp jobben for å bruke all tid på sønnens idrett.

– Noen ganger kan det virke som om det er foreldrene og deres falmede drømmer som nå får nytt liv gjennom en ung kropp. Samtidig kan de fleste som har barn kjenne seg igjen i det engasjementet disse foreldrene har for sine sønner og døtre, sier programdirektøren.

Han innrømmer gjerne at han lar seg imponere av innsatsen til barn og foreldre.

Vil ikke moralisere

– Dette er ikke et forsøk på å moralisere over hvor langt barn eller foreldre kan gå for å nå toppen. Vårt mål er å gi et innblikk i en annerledes hverdag, for bedre å forstå hva som skjer inni hodet på heltene, sier Landsverk.

Han mener at minst ett av disse barna vil bli en ny Petter Northug eller Tora Berger.

– Dette er talentene som vil samle det norske folk foran TV-skjermen om fem til ti år, sier Landsverk.


LES FLERE SAKER FRA BYDEL ULLERN HER

LES FLERE SAKER FRA BYDEL VESTRE AKER HER

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis