RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaká legger opp

LEGGER OPP: Kaká legger fotballskoene på hylla.
LEGGER OPP: Kaká legger fotballskoene på hylla. Foto: Janosz/isi/rex/shutterstock (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Gullball-vinneren fra 2007 gir seg.
VINNER: Kaká vant Gullballen i AC Milan i 2007.

Kaká har valgt å legge opp. Det bekrefter den legendariske brasilianeren selv på sin Twitter-konto. Kaká har de siste årene spilt i Orlando City i amerikanske MLS.

Han huskes kanskje aller best fra sin tid i AC Milan der han var med å vinne Champions League-finalen i 2007. Samme året ble han også tildelt Gullballen foran Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Siden har Messi og Ronaldo dominert kåringen.

- Fader, dette var langt mer enn jeg kunne ha forventet. Nå er jeg klar for min neste reise. I Jesu navn. Amen, skriver Kaká på sin Twitter-konto søndag.

Les mer: Manchester United beseiret West Bromwich

35-åringen ble i sin tid verdens dyreste fotballspiller da han ble kjøpt av Real Madrid fra AC Milan. Dessverre klarte han aldri helt å leve opp til sitt rykte i Spania, og slet mye med skader.

Etter en retur til Milan i 2013, så tok han veien over Atlanterhavet og har siden 2014 spilt i Orlando. Han ble valgt til All-Star-laget i MLS i 2015, 2016 og 2017. I 2015 ble han også kåret til All-Star-kampens beste spiller.

VERDENS DYRESTE: Kaká ble verdens dyreste fotballspiller da han gikk fra AC Milan til Real Madrid.

Han kan vise til seriemesterskap i både Italia med AC Milan og Spania med Real Madrid, men var også med da Brasil vant verdensmesterskapet i 2002. Der spilte han kun 25 minutter totalt i gruppespillskampen mot Costa Rica.

Den målfarlige midtbanespilleren fikk totalt 208 mål på 654 klubbkamper, samt 29 mpl på 92 kamper for det brasilianske landslaget.

KULT I GULT: Kaká fikk 92 kamper med den legendariske brasilianske landslagsdrakten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere