Kalasseier for Hareides lag

Helsingborg (NTB): Med to nordmenn på banen ledet Åge Hareide Helsingborg til 7-2-seier over Kalmar i Allsvenskan søndag.

Thomas Sørum scoret ett av målene i femmålsseieren som ga tittelforsvareren tre viktige poeng i gullkampen i svensk fotball. Samtidig spilte Ardian Gashi hele kampen for de rødkledde vertene.

Helsingborg slet i sesongstarten, men har plukket 13 poeng på seks kamper etter at Hareide gjorde trenercomeback i klubben i slutten av juni. Søndag fikk han se sine elever herje med Kalmar, der Jørgen Skjelvik spilte hele kampen på venstrebacken.

Alfred Finnbogason scoret det første målet for HIF, før Sørum la på til 2-0. Gjestenes Etrit Berisha skapte ny spenning i kampen da han reduserte på straffe etter 37 minutter, men fra Finnbogasons 3-1-scoring tre minutt senere var det ikke tvil om hvor seieren skulle havne.

Jere Uronen, Rachid Bouaouzan, Daniel Nordmark og Alvaro kom alle på scoringslisten for Helsingborg, som under Hareide har klatret til 4.-plass på tabellen. Fjorårets Allsvenskan-mester er fire poeng bak Elfsborg, som har én kamp til gode.

Suksess ble det også for Kjetil Wæhler og IFK Göteborg søndag. Nordmannens lag vant 4-2 over Mjällby på hjemmebane etter to sene scoringer av Pontus Farnerud og Stefan Selakovic. IFK er nummer ti i Allsvenskan etter sesongens femte seier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.