ØVREVOLL HOSLE – AVALDSNES 1-1

Det lå lenge an til å gå veien for den velkjente fotballprofilen da Avaldsnes gjestet Hosle søndag. Det var frem til vertene satte en scoring fire minutter før kampslutt.

Avaldsnes spilte én av to svært viktige kamper på Ferd Arena søndag ettermiddag. Riises spillere kjemper for å beholde plassen i Toppserien, mens Øvrevoll Hosle spiler om opprykk.

Gjestene fikk en perfekt start på oppgjøret da Øvrevoll Hosles Hanna Ellingsen satte inn et selvmål etter sju spilte minutter. Dermed sto det 1-0 til Avaldsnes.

Det skulle etter hvert vise seg å bli en svært jevn kamp mellom de to lagene, som begge hadde mye å spille for.

– To lag som har studert hverandre godt, kjenner hverandres styrker og svakheter. To jevne lag, mente Direktesports kommentator Mathis Banggren.

Oppstuss før kvalikkampene

I forkant av kvalikkampen hadde det vært mye oppstyr rundt tidspunktet returkampen faktisk skulle spilles på. Det neste oppgjøret mellom Avaldsnes og Øvrevoll Hosle skal nemlig ikke spilles før 19. november. Det fikk Riise til å rase mot forbundet tidligere denne uken.

– Bare å gratulere NFF med amatørmessig håndtering av kvalikkampene, skrev han i en lengre tekst publisert på Instagrams historiefunksjon.

Landslagssamling og manglende flomlys er grunnen til at Avaldsnes må vente flere uker med å finne ut om de faktisk spiller i Toppserien neste år.

Les også: Riise raser på Instagram

Sen scoring for hjemmelaget

Til tross for at Avaldsnes på papiret skulle være et klart bedre lag, yppet Øvrevoll Hosle seg stadig gjennom kampen på egen hjemmebane.

– Det er Øvrevoll Hosle som styrer nå, Avaldsnes har mer enn nok med å forsvare seg, mente Banggren drøyt ti minutter før pause.

Fire minutter før fulltid satt det omsider for hjemmelaget. Mari Løyland sørget for 1-1 og full jubel blant de fremmøtte Hosle-supporterne. Det var dårlige nyheter for Riise og Avaldsnes, som nå er nødt til å vinne returoppgjøret for å beholde plassen i Toppserien.

Vi fulgte kampen live: