RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Kalla gikk på smell - Bjørgen slapp unna

Sist oppdatert:
Nå kan Tour de Ski være ødelagt for den svenske jenta.

Under verdenscupen i Rogle denne helgen valgte det norske skiesset Marit Bjørgen å stå over på grunn av sykdom.

Trønderjenta har Tour de Ski som sitt store mål denne sesongen og reiste derfor hjem fra Rogle fordi hun ikke ønsket å ta noen sjanser.

Det burde kanskje også svenske Charlotte Kalla gjort.

- Blitt forkjølet
Ifølge Expressen har 24-åringen i etterkant av helgens konkurranse pådratt seg en infeksjon og dermed står Tour de Ski i fare.

- Nå går jeg på penicillinkur og håper å bli kvitt forkjølelsen så fort som mulig. Tålmodigheten min er satt på prøve og det er en utfordring å håndtere slike situasjoner, skriver hun på sin blogg.

Expressen legger til at Kalla konkurrerte i Rogle til tross for at hun allerede da slet med en infeksjon.

- Hun har kjent infeksjonen en stund og den har angrepet luftrøret hennes. Etter belastningene i Davos og Rogle, har det slått ut for fullt, sier landslagslege Magnus Dyborn til Expressen.

Den svenske landslagslegen forteller også at han ikke hadde noen dialog med Kalla rundt infeksjonen i forkant av verdenscuprennene, til tross for at han visste om den.

Ingen lege
Expressen skriver videre at det svenske landslaget ikke hadde med seg lege til Slovenia. Det er heller ikke planer om å ha med lege til Tour de Ski, slik det norske laget kommer til å ha.

- Vi har med oss lege til Tour de Ski. Vi hadde også med lege til Davos, men ikke til Rogle, sier Norges landslagssjef Vidar Løfshus.

- Men i Rogle gjorde vi det klart at utøverne fikk reise hjem om de følte symptomer på noe, sier nordmannen videre til den svenske avisen.

Marit Bjørgen er nå klar for Tour de Ski, som starter i romjulen, mens Kalla trolig har fått konkurransen ødelagt på grunn av sykdommen.

PS. Også Anders Södergren står i fare for å gå glipp av Tour de Ski på grunn av sykdom. Også han konkurrerte i Rogle til tross for sykdomssymptomer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere