Gå til sidens hovedinnhold

Kalla og Andersson involvert i sykdomsdrama i den svenske langrennsleiren

Fire svenske langrennsløpere måtte avbryte treningsleiren i Frankrike grunnet mageproblemer. Nå viser det seg at den første diagnosen trolig er feil.

Med bare få dager igjen av den svenske landslagssamlingen i franske Font Romeu ble Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Moa Lundgren og Emma Ribom sendt hjem.

Først ble matforgiftning mistenkt som årsak til sykdomsutbruddet.

Etter nærmere undersøkelser av de svenske langrennsstjernene Kalla og Andersson på en klinikk i Stockholm, viser det seg at årsaken er en annen.

- Undersøkelsene tyder mer på at de har blitt rammet av et klassisk magesykdomsvirus, sier den svenske landslagslegen Per Andersson til Expressen.

LES OGSÅ: Fossesholm å stå over samling grunnet sykdom

Likevel stusser svenskene over viruset de svenske løperne har fått.

- Det har hatt effekter over lengre tid enn det vi normalt ser. Men nå er de på bedringens vei, avslutter Andersson.

Det svenske kvinnelandslaget har mer enn bare magevirus å bekymre seg over. Før den viktige OL-sesongen står laget uten landslagssjef etter at Daniel Fåhraeus annonserte i begynnelsen av juni at han kom til å slutte i jobben.

- Det han har gjort på skiforbundet på den korte tiden han var langrennssjef har betydd utrolig mye. Og det er ikke bare vi aktive utøvere som synes det. Det er mange forskjellige medarbeidere i forbundet som er enig i det, sier Kalla til Expressen om Fåhraeus.

Så gjenstår det å se hvor lang tid det tar før svenskene blir kvitt mageviruset og får stablet på plass en trener.

LES OGSÅ: Svenskenes kaos får Kalla til å reagere sterkt: - Ikke optimalt