Kallas advarsel til Bjørgen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg har aldri noen gang startet sesongen så bra som dette, sier den svenske jenta.

Marit Bjørgen drømmer om seier i Tour de Ski til vinteren, men Charlotte Kalla har åpenbart ikke tenkt å gi ved dørene.

Den svenske yndlingen er for lengst i gang med treningen inn mot en ny sesong, og Kalla har tatt grep for å stå bedre rustet enn noen gang tidligere.

Trener mer
Nå røper nemlig langrennsstjernen, som fredag ble 24 år, at hun øker treningsdosene med ti prosent i sesongoppkjøringen.

- Det er ganske mye, men ettersom det ikke er mesterskap denne sesongen, gjelder det å benytte muligheten til å øke antall timer allerede fra start, sier Kalla til avisen Norrbottens-Kuriren.

Endringen betyr at Kallas treningsprogram for den kommende sesongen inneholder mer enn 800 timer, og foreløpig føler har ikke yndlingen noen indikasjoner på at det er for mye.

- Jeg har aldri noen gang startet sesongen så bra som dette, sier hun.

Økningen i treningsdosene er samtidig ikke den eneste forandringen Kalla har gjort den siste tiden.

- Gull verdt
Tidligere år skiftet hun nemlig også bostedsadresse - fra Östersund til Sundsvall. Der har hun kjøpt seg hus sammen med samboeren Anders Svanebo - som også er skiløper.

- Det er en enda større omstilling å kjøpe hus, enn det var å flytte fra Tärendö til Östersund. Men å få ha det sånn jeg har nå, føles gull verdt for meg. Ikke minst å ha skogen så nære. Det var nære i Östersund også, og man blir fort vant til ikke å måtte ta bilen, sier Kalla til Norrbottens-Kuriren.

24-åringen fikk sitt store internasjonale gjennombrudd da hun vant Tour de ski i 2007/2008-sesongen - foran Virpi Kuitunen.

Kommende vinter blir trolig Marit Bjørgen en av Kallas hardeste utfordrere i kampen om å være første kvinne på toppen av slalåmbakken i Varese.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.