RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kallas advarsel til Bjørgen

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
- Jeg har aldri noen gang startet sesongen så bra som dette, sier den svenske jenta.

Marit Bjørgen drømmer om seier i Tour de Ski til vinteren, men Charlotte Kalla har åpenbart ikke tenkt å gi ved dørene.

Den svenske yndlingen er for lengst i gang med treningen inn mot en ny sesong, og Kalla har tatt grep for å stå bedre rustet enn noen gang tidligere.

Trener mer
Nå røper nemlig langrennsstjernen, som fredag ble 24 år, at hun øker treningsdosene med ti prosent i sesongoppkjøringen.

- Det er ganske mye, men ettersom det ikke er mesterskap denne sesongen, gjelder det å benytte muligheten til å øke antall timer allerede fra start, sier Kalla til avisen Norrbottens-Kuriren.

Endringen betyr at Kallas treningsprogram for den kommende sesongen inneholder mer enn 800 timer, og foreløpig føler har ikke yndlingen noen indikasjoner på at det er for mye.

- Jeg har aldri noen gang startet sesongen så bra som dette, sier hun.

Økningen i treningsdosene er samtidig ikke den eneste forandringen Kalla har gjort den siste tiden.

- Gull verdt
Tidligere år skiftet hun nemlig også bostedsadresse - fra Östersund til Sundsvall. Der har hun kjøpt seg hus sammen med samboeren Anders Svanebo - som også er skiløper.

- Det er en enda større omstilling å kjøpe hus, enn det var å flytte fra Tärendö til Östersund. Men å få ha det sånn jeg har nå, føles gull verdt for meg. Ikke minst å ha skogen så nære. Det var nære i Östersund også, og man blir fort vant til ikke å måtte ta bilen, sier Kalla til Norrbottens-Kuriren.

24-åringen fikk sitt store internasjonale gjennombrudd da hun vant Tour de ski i 2007/2008-sesongen - foran Virpi Kuitunen.

Kommende vinter blir trolig Marit Bjørgen en av Kallas hardeste utfordrere i kampen om å være første kvinne på toppen av slalåmbakken i Varese.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere