Gå til sidens hovedinnhold

Kaller City-fans «en skam»

Manchester Citys supporterklubb mener det er en skam at flere av klubbens fans applauderer flyulykken som i sin tid tok livet av spillere fra rivalene i United.

I et åpent brev fra Citys engelske supporterklubb, til sine egne medlemmer, hevdes det at de som deltar i de applauderende sangene er en skam for klubben.

Brevet, med tittelen "We are City, let's be proud to be blue" (Vi er City, la oss være stolte av det), ber supporterlederne om at fansen som driver med hetsingen, kutter det ut umiddelbart.

Formannen i supporterklubben, Alan Galley, var selv en læregutt da ulykken skjedde i 1958. Totalt omkom 23 mennesker, deriblant også tidligere City-keeper Frank Swift.

- Jeg tror det er opp til én som meg å forklare folk hvor fæl den tragedien egentlig var. Vi forsøker nå å stoppe denne syngingen. Det er på tide å slutte med dette. Det er stygt og motbydelig. Vi får bare håpe at de som driver med dette er villig til å lytte til det vi har å si, sier Garry ifølge BBC.

Det åpne brevet stod på trykk i programmet før Citys kamp mot Chelsea. Det vil trykkes igjen før neste hjemmekamp mot Tottenham.

City møter United 14. januar.

Kommentarer til denne saken