RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kaller opp svømmeanlegg etter Dale Oen

Alexander Dale Oen Arena blir det nye navnet på Bergens nye storstue for svømming.
Alexander Dale Oen Arena blir det nye navnet på Bergens nye storstue for svømming. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Det nye svømme- og stupeanlegget på Hellerener skal hete Alexander Dale Oen Arena.

Det ble opplyst på en pressekonferanse på rådhuset tirsdag, skriver Bergensavisen.

– Vi har hatt dialog med familien i forkant av valget, forteller idrettsbyråd Helge Stormoen (Frp), som fortalte om navnevalget til pressen.

STOLT FAMILIE
Forkortelsen på det nye nasjonalanlegget for svømming blir ADO Arena, som åpnes offisielt i slutten av oktober.

– På vegne av familien vil jeg gjerne takke byrådet, kommunen og folket som ønsket det. En stor dag for familien, sier Dale Oens storebror Robin.

– Dette navnet var kanskje det som sto øverst på blokken når vi skulle bestemme oss for navn på dette anlegget, sier Stormoen til BA etter den formelle seansen.

UTELUKKER IKKE SPONSORNAVN

BA har i flere artikler skrevet at byrådet har vurdert å selge navnet til en sponsor.

– Det er helt riktig som du sier at man har vurdert og sett på muligheten for å ha dette knyttet til et sponsornavn. Mitt fokus, etter én måned som byråd og etter å ha diskutert saken internt, var å dedikere dette til en stor idrettsutøver. For meg var det veldig enkelt når dette var til behandling, sier den ferske idrettsbyråden.

– Da har man vel også valgt å gi avkall på en del ekstra inntekter?

– I første omgang kan det være vi gjør det, men det er fremdeles slik at vi ikke har lukket for muligheten at bedrifter som ønsker å knytte seg til de verdiene Alexander sto for kan gjøre det. Vi kan ha ADO Arena og en sponsor som ønsker å knytte seg opp til det navnet, svarer Stormoen.

– HELT SELVSAGT

I svømmeforbundet er man glad for at Bergen kommune valgte å hedre svømmeren på denne måten.

– Alex er den desidert største i vårt forbunds 104 år lange historie. Helt selvsagt at anlegget skulle oppkalles etter ham, sier svømmepresident Per Rune Eknes.

– Vi føler det er et navn som tiltrekker seg oppmerksomhet i seg selv, kanskje ikke minst internasjonalt - og da særlig opp mot muligheten for å arrangere store internasjonale stevner her. Samtidig gir det oss muligheten til å identifisere oss med det budskapet og de holdningene som Alexander stod for, noe som helt klart går bredere ut i befolkningen og langt utenfor toppidretten, sier nyansatt daglig leder Håkon A. Egeberg Johansen til TV 2.

Alexander Dale Oen var en av landets mest suksessfulle og folkekjære idrettsutøvere. Svømmeren ble bare 26 år, og døde av av hjertestans på en landslagssamling i Flagstaff i Arizona.

Oen var oppvokst i Rong i Øygarden, og svømte for Vestkantsvømmerne og Bærumssvømmerne i karrieren. Dale Oen tok EM- og VM-gull og OL-sølv i karrieren, og han vant åtte kongepokaler.

LES: Det Store Intervjuet med Dale Oen 

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere