Källström fortvilet over missene

Foto: Scanpix

Innbytter Kim källström irriterte seg over at svenskene ikke klarte å utnytte sjansene. Henrik Larsson (bildet) og Fredrik Ljungberg hadde to av dem.

SVERIGE - NEDERLAND 0-0 (4-5 etter straffer) - Et lag må tape, men dette var trist, sa han til svensk fjernsyn da Nederland hadde vunnet straffedramet

Källström var innbytter i lørdagens kamp og Sveriges første skytter i konkurransen. Han plasserte skuddet sitt lavt til høyre for keeper. Dette ga svenskene en god start, men Zlatan og ikke minst Olof Mjellbergs bomskudd sendte «Söta bror» ut av mesterskapet.

- Det var en jevn kamp, og vi hadde jo sjanser til å avgjøre. Vi hadde ett skudd i stolpen og ett i tverrliggeren, forklarte han.

Källström siktet her til to store muligheter Henke Larsson og Fredrik Ljungberg fikk, og som kunne ha forhindret straffespark-konkurransen. Henke fikk en høy ball på den nederlandske fem-meteren. Etter å ha mottatt læret snudde han seg og skjøt i tverrliggeren. Men i mål ville ikke ballen. Noe senere fyrte Ljungberg av på kassa fra drøye16 meter, men ballen gikk i Edwin van der Sars stolpe - og ut.

Med marginene på sin side ville vært Källström og Sverige vært i semifinalen. Nå skal det sies at Nederland også var giftige foran mål.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.