*Nettavisen* Sport.

Kalmar lar seg ikke tukte

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Vi tror de fortsetter den gode trenden mot Malmö. Her er dagens oddstips.

20.06.11 13:30

Langoddsen byr på 21 objekter, fordelt på norsk 2. divisjon, svensk, finsk, islandsk og irsk fotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Djurgården har vært opp og ned, mest ned dessverre, og sliter i Allsvenskan. Da vant sist, men vi stoler ikke på dem. Mot lille Syrianska FC, som bare har scoret én gang på bortebane, blir Djurgården favoritter. Vi tror ikke Djurgården trives med favorittstemplet, og Syrianska til 3,55 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
JJK Jyväskylä forsterket laget ganske kraftig foran sesongen, og det har gitt umiddelbare resultater. JJK, som bare vant én hjemmekamp, men hele syv bortekamper forrige sesong, står nå med 7-2-1 totalt og kjemper i toppen. De har svak statistikk mot Inter Turku, som er blant de sterkeste hjemmelagene, men at vi bare får 1,55 for hjemmeseier til Inter Turku over JJK, ser galt ut nå som JJK er et topplag. 1,55 på H i objekt 100 blir dagens avslag.

Dagens spill
Dette skrives før vi har sett oddsen på 2. divisjonsobjektene, men uansett ser dagens program noe begrenset ut, og vi begrenser oss også til en single, nærmere bestemt et spill på U mellom to av Sveriges beste og jevneste lag.

Malmö FF - Kalmar FF
Allsvenskan. Vi var innom disse lagene onsdag forrige uke, da de møttes i kvartfinale i cupen. Kalmar vant på hjemmebane, som vi tipset, men ikke før etter ekstraomganger og 5-4 på straffespark, dessverre, da det stod 1-1 etter 90 minutter + tillegg. Malmö stablet et brukbart lag på bena, og kampen ble jevnspilt.

På hjemmebane har Malmö 3-0-1 så langt. Formen er grei, og vi teller 2-2-1 på de fem siste når vi tar med cupkampen sist. Fire av disse fem har vært bortekamper, så nå skal det bli godt å komme hjem til Swedbank Stadion. Trener Rikard Norling har ledet laget siden starten av juni bare, og i dag leder han Malmö på hjemmebane for første gang.

Det er en del fravær i laget, forteller Norling i et intervju på klubbens nettside. "Med en del faste spillere suspendert og visse skader, blir det igjen en ung tropp som får sjansen. Dessuten er utlånte Omid Nazari kalt tilbake og tar en plass i startellever", sier Norling. Jiloan Hamad er blant spillerne som er skadet.

Målvakter:Dusan Melicharek, Dejan Garaca
Forsvar:Daniel Andersson, Yago Fernandez, Markus Halsti, Pontus Jansson, Tobias Malm, Ricardinho.
Midtbane og angrep:Jimmy Durmaz, Wilton Figueiredo, Daniel Larsson, Simon Kroon, Agon Mehmeti, Miljan Mutavdzic, Amin Nazari, Omid Nazari, Alex Nilsson, Dardan Rexhepi.

Kalmar er i tilsvarende brukbar form som dagens motstander, også Kalmar har 2-2-1 på sine fem siste. Tapet kom borte mot sterke Helsingborg for fire runder siden. Kalmar er et meget sterkt hjemmelag, men har noe svakere 1-1-3 på bortebane. De har tapt for Göteborg og Mjällby på bortebane, i tillegg til Helsingborg.

Nanne Bergstrand er inne i sin niende sesong som trener for Kalmar, og den rutinerte treneren gjør kun én endring i 19-mannstroppen som slo dagens motstander på onsdag. Mattias Johansson (f) er tilbake fra skade og Ludvig Öhman får ikke sjansen igjen. Troppen:

Petter Wastå, Markus Thorbjörnsson, Erik Israelsson, Tobias Carlsson, Paulus Arajuuri, Kristoffer Fagercrantz, Henrik Rydström, Stefan Larsson, Abiola Dauda, Daniel Sobralense, Daniel Mendes, Johan Bertilsson, Ricardo Santos,Mattias Johansson, Tobias Eriksson, Emin Nouri, Marcel Sacramento, Måns Söderqvist, Etrit Berisha.

Fem siste innbyrdes oppgjør på Swedbank:

18.10.2010 Malmö FF - Kalmar 0 - 1
06.07.2009 Malmö FF - Kalmar 1 - 2
27.07.2008 Malmö FF - Kalmar 3 - 2
26.06.2007 Malmö FF - Kalmar 1 - 2
21.09.2006 Malmö FF - Kalmar 2 - 2

Med bare én seier på de fem siste tilsvarende og flere fravær i laget denne gangen, ser vi ikke helt at Malmö skal være 1,70-favoritter nå. Malmö er revansjesugne etter cup-tapet, ja, men er det nok i seg selv? Kalmar får tilbake Johansson i forsvaret, og vi tror det er gode sjanser for at dette blir jevnt igjen. 100 kroner settes på U til odds 3,10, spillefristen er klokken 18.55.

109. Malmö FF - Kalmar FF 1,70 3,10 3,75

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.