Gå til sidens hovedinnhold

Kalou matchvinner mot Nigeria

Elfenbenskysten trakk det lengste strået da to av Afrika-mesterskapets absolutte tungvektere møtes til dyst.

Nigeria - Elfenbenskysten 0-1

Afrika-mesterskapet i fotball startet søndag, og allerede mandag var det duket for et av de mest prestisjetunge oppgjørene i gruppespillet. Både Nigeria og Elfenbenskysten er regnet som favoritter i kampen om Afrikas fotballtrone.

Stjernespekkede lag
Nigeria har vært i semifinalen hele ni ganger, men kun en gang, i 1994, har de gått helt til topps. Under trener Berti Vogts, og med stjernespillere som Jon Obi Mikel, Obafemi Martens og Yakubu Ayegbeni, er målet å forbedre den statistikken.

Et like stjernespekket Elfenbenskysten, med Didier Drogba, Kolo Toure og Saloman Kalou, kjemper for sin andre tittel også.

Laget hadde en dramatisk oppladning til mesterskapet. For bare to uker siden falt sønnen til trener Uli Stielike i koma, og Stielike valgte å gå av. I hans fravær har Gerard Gili måtte tre inn i sjefsrollen.

Kalou med dribleseanse
Trenerbyttet har tydeligvis ikke påvirket Elfenbenskysten. Etter en målløs førsteomgang ble det til slutt Chelsea’s Saloman Kalou som sørget for å gi Elfenbenskysten føringen etter en elegant oppvisning på venstresiden. Kalou driblet seg forbi tre spillere før han satte ballen i nettet.

Kalous scoring ble kampens eneste, og dermed kunne Elfenbenskysten gå av banen med seier.

I den andre kampen i gruppe B leder Mali 1-0 over Benin til pause. Kampen ble utsatt etter at flombelysningen sviktet.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.