Gå til sidens hovedinnhold

- Kalte dommeren horesønn

José Mourinho blir anklaget for å ha kalt dommeren «horesønn».

Ifølge den anerkjente engelske avisen The Guardian skal Chelseas frittalende manager ha kalt dommeren Mike Riley for «filho da puta» - eller horesønn. Mourinho skal ha slengt det portugisiske skjellsordet mot dommeren i spillertunnelen i pausen under kampen mellom Chelsea og Tottenham.

Chelsea lå under 1-3 ved pause, men kom sterkt tilbake etter sidebyttet og klarte å sikre seg 3-3 og omkamp.

Risikerer å bli straffet
Det engelske fotballforbundet (FA) vil imidlertid ikke straffe portugiseren etter påstandene om den ufine ordbruken mot Riley.

- Vi har snakket med dommeren, som har gjort det klart for oss at det ikke er noen sak å gå videre med, sier en talsmann for FA til BBC.

Mourinho selv avviser dessuten på det sterkeste at han hetset kamplederen.

- Jeg bruker dette ordet ti ganger for hvert femtende ord. Jeg sier det femti ganger i løpet av en kamp, og femti ganger i løpet av en treningsøkt. Jeg vil ikke være fornærmende. Jeg kan være følelsesladet, men jeg er høflig, sier Mourinho til BBC.

Og fortsetter:

- Ordet kan være fornærmende om du vil oppfatte det som fornærmende. Men jeg sier dette til mine egne spillere, og til meg selv, når jeg ikke er fornøyd. Det er noe jeg sier om vi for eksempel treffer stang ut, hevder Chelseas manager.

- Dømte i mot Chelsea
Portugiseren innrømmer at han ikke var fornøyd med dommer Mike Rileys innsats i lokalderbyet mot Tottenham.

- Jeg mener han dømte for ofte i mot oss. Det var ingen store avgjørelser, men alle frispark på midtbanen ble gitt mot Chelsea, sier Mourinho.

- Men for all del, Mike Riley er en god dommer, og neste gang vi får ham som dommer håper jeg at ting går tilbake til det normale, konkluderer Chelseas fargerrike manager.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot