Artikkelen oppdateres med reaksjoner fra Planica!

PLANICA (Nettavisen): Anne Kjersti Kalvå og Tiril Udnes Weng gikk en solid lagsprint for Norge, men måtte se seg slått av Sverige.

De var likevel svært godt fornøyd med sølv.

– Det kjennes veldig bra. Vi er veldig fornøyde. Vi var nervøse. Vi visste at det var mange som kunne ta medalje i dag, men vi kom godt ut av det, sier Udnes Weng til NRK.

For Kalvå ble søndagens sølvmedalje hennes første i VM - en stor opptur fra lørdagens skuffende skiathlon.

– For meg er det veldig stort. Jeg tror det er stort for laget også. Det er gøy å endelig komme opp på pallen.

– Det er skikkelig stort å ta sin første VM-medalje, sier Kalvå til NRK.

Vil utfordre Sverige

Sverige fortsetter å slå Norge i sprintøvelser, men Udnes Weng ser positivt på fremtiden.

– De fortsetter å være best dessverre, men vi er ikke så langt unna i dag. Vi kommer i bedre form, så nå skal vi utfordre dem i neste stafett, sier hun.

Søster Lotta Udnes Weng ser også søndagens lagsprint som en stor opptur for Norge til tross for at seieren glapp til svenskene.

– Vi har vært listefyll de siste årene på lagsprint, så nå er vi tilbake. Det er så deilig, sier søster til Norges ankerkvinne, Lotta Udnes Weng, til NRK.

– Mektig imponerende

Også NRK-ekspert Fredrik Aukland lot seg imponere av Kalvå og Udnes Weng.

– De har virkelig vært offensive. Det var en kampvilje fra begge to. Anne Kjersti leverer meget bra. Det var litt overraskende at hun skulle gå denne etappen og hun klarer å levere i alle tre rundene, kommenterer Aukland.

Han lot seg også begeistre av Udnes Weng som yppet seg mot Sverige.

– Tiril gjør akkurat det samme og prøver til og med å utfordre Sverige og Jonna Sundling på slutten. Men Sverige er for gode, de er bedre enn oss i sprint. Jeg synes dette var mektig imponerende av Sverige, men jeg må også hylle de norske kvinnene og gratulere med en fortjen sølvmedalje, sier Aukland.

Kamp mellom Sverige, Norge og USA

Etter den nest siste etappen ble det klart at medaljekampen kom til å stå mellom Norge, Sverige og USA etter at Kalvå, Jessie Diggins og Emma Ribom gikk knallhardt på deres siste runde.

Sveriges ankerkvinne Jonna Sundling og Udnes Weng rykket tidlig fra amerikanske Julia Kern på sisteetappen og seieren skulle til slutt stå mellom Norge og Sverige.

Sundling ble imidlertid for sterk for Udnes Weng, men Norge kunne likevel glede seg over en sterk sølvmedalje.