RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

«Kamma» tilbake i Adeccoligaen

Sist oppdatert:
HamKam slipper kamper mot Senja og Harstad neste sesong.

Lørdag ble det klart at Hamars stolthet er tilbake på nest øverste nivå i norsk fotball. Opprykket til Adeccoligaen ble sikret med 6-0 hjemme mot Lørenskog i siste serierunde.

HamKam har hatt lite å juble for de siste sesongene. Etter at Ståle Solbakken førte laget til en suveren femteplass i 2004, har det gått tyngre. I 2006 rykket laget ned fra Tippeligaen, men Arne Erlandsen fikk Kamma-gutta opp igjen året etter. I 2008 ble det derimot et nytt nedrykk til 1. divisjon, og fjorårssesongen var preget av tunge tider både sportslig og økonomisk. Klubben unngikk konkurs, men ikke den sportslige krisen - og HamKam rykket ned til 2. divisjon senere på høsten.

Keeper på scoringslista
Før lørdagens serierunde i 2. divisjon kunne fortsatt KFUM snyte HamKam for opprykket, men det ble raskt klart at hedmarkingene skulle få sitt etterlengtede opprykk. Thomas Lehne Olsen sendte HamKam i ledelsen mot Lørenskog etter bare tre minutter, og to minutter senere økte Pål Alexander Kirkevold til 2-0. Resten av kampen ble en transportetappe for HamKam, og med 6-0 og opprykk ble det full fest på Briskeby.

Lehne Olsen ble kampens store spiller med tre scoringer. Til og med keeper Ivar Rønningen fikk være med på festen; han satte inn «Kammas» femte mål fra straffemerket.

Flere opprykk
I de andre avdelingene i 2. divisjon var det klart før lørdagens serierunde hvilke lag som skulle rykke opp.

Fra avdeling 2 kommer en annen gammel kjenning opp - nemlig Hødd. De rundet av sesongen med 6-0 hjemme mot Molde 2, slik at de til slutt endte med imponerende 60 poeng.

Hardtsatsende Asker knep opprykket i avdeling 1, og det samme gjorde Notodden i avdeling 3.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere