Gå til sidens hovedinnhold

«Kamma» tilbake i Adeccoligaen

HamKam slipper kamper mot Senja og Harstad neste sesong.

Lørdag ble det klart at Hamars stolthet er tilbake på nest øverste nivå i norsk fotball. Opprykket til Adeccoligaen ble sikret med 6-0 hjemme mot Lørenskog i siste serierunde.

HamKam har hatt lite å juble for de siste sesongene. Etter at Ståle Solbakken førte laget til en suveren femteplass i 2004, har det gått tyngre. I 2006 rykket laget ned fra Tippeligaen, men Arne Erlandsen fikk Kamma-gutta opp igjen året etter. I 2008 ble det derimot et nytt nedrykk til 1. divisjon, og fjorårssesongen var preget av tunge tider både sportslig og økonomisk. Klubben unngikk konkurs, men ikke den sportslige krisen - og HamKam rykket ned til 2. divisjon senere på høsten.

Keeper på scoringslista
Før lørdagens serierunde i 2. divisjon kunne fortsatt KFUM snyte HamKam for opprykket, men det ble raskt klart at hedmarkingene skulle få sitt etterlengtede opprykk. Thomas Lehne Olsen sendte HamKam i ledelsen mot Lørenskog etter bare tre minutter, og to minutter senere økte Pål Alexander Kirkevold til 2-0. Resten av kampen ble en transportetappe for HamKam, og med 6-0 og opprykk ble det full fest på Briskeby.

Lehne Olsen ble kampens store spiller med tre scoringer. Til og med keeper Ivar Rønningen fikk være med på festen; han satte inn «Kammas» femte mål fra straffemerket.

Flere opprykk
I de andre avdelingene i 2. divisjon var det klart før lørdagens serierunde hvilke lag som skulle rykke opp.

Fra avdeling 2 kommer en annen gammel kjenning opp - nemlig Hødd. De rundet av sesongen med 6-0 hjemme mot Molde 2, slik at de til slutt endte med imponerende 60 poeng.

Hardtsatsende Asker knep opprykket i avdeling 1, og det samme gjorde Notodden i avdeling 3.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken