RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX)

Kamp om automatmillioner

Sist oppdatert:
En halv milliard skal fordeles. Nå tas avgjørelsen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Idrettsstyret diskuterer tirsdag hvordan man skal fordele kompensasjonen etter spilleautomatforbudet.

1. juli i år stengte kulturminister Trond Giske alle spilleautomatene. Fra årsskiftet tar Norsk Tipping over all driften av automatmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed mistet norsk idrett og en rekke humanitære organisasjoner hundrevis av millioner i automatinntekter, som nå går inn i fellespotten til Norsk Tipping istedenfor til det enkelte særforbund, idrettslag og organisasjon.

Kraftig nedgang
I 2005 fikk norsk idrett 714 millioner i automatinntekter, og Skiforbundet endte opp med 78 av disse millionene. I fjor håvet forbundet inn 65 millioner på spilleglade nordmenn, mens de kun har budsjettert med 18 millioner i år.

Nå tilbys idretten en kompensasjon på 168 millioner i 2008 og 308 millioner i 2009. Spørsmålet er hvordan pengene skal fordeles. Skal for eksempel særforbund og idrettslag som ikke har hatt automatinntekter få en del av kaken?

Det bestemmer president Tove Paule og resten av idrettsstyret i dag.

Ikke hørt om samtalene
- Kompensasjonen bør fordeles etter hva man har hatt av inntekter. Men det er meget overraskende at dette skal behandles nå, for vi har ikke hørt noe. Kun rykter, sier skipresident Sverre Seeberg.

Skiforbundet hadde ved årsskiftet en solid egenkapital på 135 millioner kroner. Mye takket være spilleautomatene. For 2007 budsjetterer Seeberg med ti millioner i underskudd.

- Vi bør få noe av kompensasjonen. Vi har vært lojale til at hele norsk idrett nå skal få ta del av disse inntektene. Hadde det ikke vært for oss som hadde spilleautomater, så ville norsk idrett ikke fått noe nå, sier Sverre Seeberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere