Gå til sidens hovedinnhold

Kamp om tre VM-plasser

Fire mann kjemper om tre ledige plasser på VM-laget i kombinert.

Magnus Moan og Jan Schmid har skilt seg klart ut av nordmennene så langt i vinter, og har begge fått klarsignal for VM i Liberec i neste måned.

Norge skal sende fem løpere til mesterskapet. De tre andre som har vært mest ute i verdenscupen før i vinter – Petter Tande, Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen – ligger selvsagt veldig godt an.

Rian tilbake
- Men se heller ikke bort fra Espen Rian, som er tilbake etter sin skade. Fortsetter han utviklingen vi ser nå om dagen, er han så avgjort også aktuell for VM-troppen, sier sportssjef Kjetil Strandbråten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

De seks nevnte løperne er nå på treningssamling i Trondheim, og ifølge Strandbråten er Espen Rian den som hopper best av alle for øyeblikket. Etter sitt beinbrudd med påfølgende operasjon begynte han å hoppe igjen rundt 10. januar, og blir stadig bedre.

- Fortsatt har han en del å hente i langrenn. Men nå får han sjansen til å prøve seg i verdenscupen igjen i franske Chaux-Neuve kommende helg. Der følger vi ham med stor spenning, sier kombinertsjefen.

VM-uttak 9. februar
Dette er et renn nordmennene i utgangspunktet hadde planlagt å stå over. Nå blir det likevel tre mann som deltar der. Espen Rian fordi landslagsledelsen gjerne vil se hvor han står i bildet. Petter Tande fordi han har behov for en gjennomkjøring etter sykdommen som har plaget ham siden nyttår. Og Magnus Moan fordi han vil sanke nye poeng i verdenscupen, som er hans store mål i vinter og der han kjemper i toppen.

Derfor er Moan på plass i alle de tre verdenscuprennene som går før VM – først i Frankrike til helga, så i Seefeld og Klingenthal de to neste helgene. Sistnevnte renn går bare fire dager før den første VM-konkurransen i Liberec.

Det endelige VM-laget blir tatt ut 9. februar, dagen etter rennene i Seefeld. Der skal alle de seks VM-aktuelle i aksjon.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene