Gå til sidens hovedinnhold

Kampen for å overleve

Det er rimelig tøft i år, sier Korsvoll-spilleren Håvar Sesseng etter opprykket til 2. divisjon.

KRINGSJÅ: Vi rykket litt overraskende opp, forteller Korsvolls venstrekant.

Opprykk var ikke målet for kameratgjengen i Korsvoll, men da det dro seg til mot slutten av fjorårssesongen satset de på å rykke opp - og lyktes.

Hardere nå

Men det er en annen hverdag ett trinn opp, i en 2. divisjonsavdeling med vidt forskjellige ambisjonsnivåer og spillemessige ferdigheter.

Korsvoll har tatt én seier på 13 kamper i debutsesongen i 2. divisjon. Seieren kom mot Oppsal 2 i midten av desember.

Er det bedre å ligge i bunnen av 2. enn i toppen av 3. divisjon?

Det er det blandede meninger om internt. Noen er glad for [ møte gode motstandere, til tross for tap. Andre på laget er mer fornøyd med å spille i 3.

Jevn start

Korsvoll startet bra mot naboen Kjelsås i Kringsjåhallen. Kjelsås tok timeout på stillingen 87 etter tyve minutter. Så dro Kjelsås fra og ledet med fire mål til pause. I 2. omgang ble rutinen og styrken utslagsgivende, og Kjelsås vant med 12 mål - akkurat som i lagenes første kamp.

Sesseng tror 12 mål gir et reelt bilde av styrkeforholdet.

Jeg vil si det. Kampbildet var det samme i det første oppgjøret, hvor vi hang med de første tyve minuttene. Da ledet Kjelsås med tre-fire mål til pause, før de avgjorde i 2. omgang.

Det er vel egentlig ikke overraskende. De spilte i 1. divisjon i fjor, men sa fra seg plassen, legger han til.

- Har ikke gitt opp

Nabooppgjørene i håndball har ikke den samme rivaliseringen som når klubbenes fotballag møtes i 2. divisjon. Til det har ikke Korsvoll-spillerne den samme lokale forankringen.

Korsvoll ligger sist på tabellen, men er bare to poeng bak NIt/Hak på kvalikplass.

Målet før sesongen var å klare seg. Nå kan det bli tøft, men vi har ennå ikke gitt opp. Vi har jo klart å skrape til oss to poeng, sier Korsvoll-spilleren førhan konkluderer:

Vi er vel mer en kompisgjeng enn et satsende håndballag.