*Nettavisen* Sport.

Kampen mot Tyskland i Algarve Cup kan gå uten Caroline Graham Hansen

SKADET: Caroline Grahan Hansen skadet seg under oppvarmingen før kampen mot Danmark.

SKADET: Caroline Grahan Hansen skadet seg under oppvarmingen før kampen mot Danmark. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (BILDBYRÅN)

Det er fortsatt en uviss skjebne for Barcelona-spilleren i forkant av Tyskland-kampen.

Landslaget slet seg til seier over våre nordiske naboer, da Synne Jensen avgjorde for Norge tre minutter på overtid i 2-1 seieren over Danmark. I lørdagens semifinale venter Tyskland som slo Sverige 1-0 i kampen sin.

Se kampen mot Tyskland LIVE lørdag klokken 18.00

Det var ikke bare glede etter seieren mot Danmark, siden lagets mest profilere spiller, Caroline Graham Hansen, skadet seg under oppvarmingen.

- Hun fikk en muskulær kjenning i låret, og da valgte vi å ikke ta noen sjanser. Torsdag trente hun ikke med laget, men hun trente alternativt. Hun kjørte blant annet noen styrkeøvelser. Det er fortsatt ikke sikkert hun blir klar mot Tyskland, sier landslagssjef Martin Sjögren til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre. MATCHVINER: Synne Sofie Kinden Jensen ble matchvinner i 2-1 seieren mot Danmark. Her feirer hun med Maria Thorisdottir.

MATCHVINNER: Synne Sofie Kinden Jensen ble matchvinner i 2-1 seieren mot Danmark. Her feirer hun med Maria Thorisdottir. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (BILDBYRÅN)

Avgjørelsen

Sjögren håper inderlig at lagets mest profilerte spiller er klar til Tyskland, men at hun ikke vil bruke Graham Hansen på lørdag for enhver pris.

- Jeg håper at hun kan trene for fullt på fredag. Skal hun spille lørdag, bør hun være med på store deler av treningen med laget. Vi bestemmer oss på fredag, fastslår landslagssjefen.

For å få tilgang til sendingene trenger du Nettavisen Pluss:

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 12 måneder for 349 kroner

En stor utfordring

Tyskland som på sin side slo Sverige i turneringens første kamp, er på papiret en langt tøffere motstander enn Danmark. Landet er rangert som nummer to på FIFA-rankingen, bak regjerende verdensmester USA.

Full oversikt: Alle Nettavisen-sendte landskamper

- Det blir en veldig spennende kamp og en stor utfordring. Jeg føler at vi har kontroll på dem, men vi må være bedre enn vi var i første kamp. Det handler om at enkeltspillere presterer mot sitt maksnivå, sier Sjögren om kampen som venter mot fotballstormakten.

Viktig turnering

Landslagssjefen sa før turneringen startet at han ønsket å få flere svar i løpet av dagene i Portugal, siden det er siste samling før EM-kvalifiseringskampen mot Wales i april. En av de mest uvisse posisjonene før Wales-kampen er spissplassen.

Se kampene direkte med Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 12 måneder for 349 kroner

Fakta

Troppen til Algarve Cup 2020

Mot Danmark startet Elise Thorsnes på topp, men Amalie Ekeland og Synne Jensen fikk også spilletid. Til kampen mot Tyskland er landslagssjefen usikker i skrivende stund.

Klikk på bildet for å forstørre. ØNSKER SVAR: Landslagssjef Martin Sjögren har samlet troppen for første gang på fire måneder.

SJEFEN: Landslagssjef Martin Sjögren har samlet troppen for første gang på fire måneder. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (BILDBYRÅN)

- Vi har ikke landet enda på spissvalget mot Tyskland. Thorsnes, Ekeland og Jensen spilte alle sammen mot Danmark, og alle tre er tilgjengelig for lørdagens kamp, opplyser Sjögren.

Kampen kan også ses på din smart-tv: Slik kan du få tilgang

På sidelinjen har også landslagssjefen et annet alternativ som fort kan bli førstevalget mot Wales på topp.

Ønsker du å bli varslet om kommende treningskamper i fotball på Direktesport? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

- Isabell (Herlovsen) er forhåpentligvis tilbake i april. Da vurderes hun like sterkt som alle andre, sier landslagssjefen.

Herlovsen, som er Norges mestscorende landslagsspiller noensinne, er for tiden indisponibel på landslaget på grunn av en skade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag