Storklubb etter storklubb blir koblet til den norske landslagsspissen, og det virker sannsynlig at Haaland kan bli solgt fra Red Bull Salzburg allerede når overgangsvinduet åpner igjen i januar.

Det er foreløpig usikkert hvilken klubb som kommer til å vinne kampen om 19-åringens signatur.

Manchester United er blant klubbene som blir koblet til Haaland, men det har vært usikkert hvor seriøs interessen fra United har vært.

Nå hevder imidlertid The Athletic å vite at interessen er genuin og at Solskjær har tatt grep for å følge Haaland enda nærmere.

Les også: Haaland kobles til Barcelona, men storklubben skal være skremt av prisen

Solskjær bruker betrodd medhjelper

Nettstedet skriver at den norske Manchester United-manageren nylig ba speider Simon Wells om å ta en nærmere titt på Haaland, og speideren skal ha sett det norske supertalentet i aksjon i Champions League.

At Manchester United har en speider på plass under en Champions League-kamp er ikke så oppsiktsvekkende i seg selv, men The Athletic hevder at det er et klart tegn på at Solskjær er interessert når han velger å sende akkurat Wells. Speideren går nemlig for å være Solskjærs mest betrodde speider.

Wells skal nylig ha blitt forfremmet i Manchester Uniteds rekrutteringsavdeling og blir internt sett på som Solskjærs «personlige speider».

Godt forhold til Solskjær

Om Manchester United eventuelt ender opp med Haaland gjenstår å se. Solskjær og United kan vente seg hard kamp om nordmannen som for øyeblikket er toppscorer i Champions League etter fire runder.

Solskjær har imidlertid fordelen av å kjenne Haaland godt fra før etter å ha vært 19-åringens trener i Molde.

Det er neppe noen ulempe dersom United vil prøve seg på Haaland.

Haaland har også selv skrytt av Solskjær tidligere.

Fokuserer ikke på ryktene

Fredag kveld er 19-åringen i den norske troppen som skal møte Færøyene på Ullevaal Stadion i EM-kvalifiseringen.

I løpet av den siste uken har rykter om interesse fra klubber som blant andre Napoli og Barcelona dukket opp i internasjonale medier.

Nettavisen møtte Haaland tidligere denne uken i forbindelse med fredagens landskamp og 19-åringen var lite interessert i å si noe om egen fremtid.

Haaland forteller samtidig at han bryker lite krefter på alle ryktene.

- Nei, det er ikke fokuset mitt, det. Jeg tenker ikke så mye på det, sier Haaland til Nettavisen.

Norges landskamp mot Færøyene har avspark klokken 18.00.