*Nettavisen* Sport.

- Beinet kommer til å være svart i morgen

Foto: Getty Images / All over Press

Eksplosiv start på 2014 for UFC.

01.07.14 15:21

Årets første UFC-stevne ble avholdt i Marina Bay i Singapore lørdag ettermiddag, og det var belgiske Tarec Saffiedine og Hyun Gyu Lim fra Sør-Korea som var hovedattraksjonen.

Weltervekterne, som begge kom fra imponerende seiersrekker før lørdagens møte i Marina Bay Sands, sørget for at UFC fikk en godt start på 2014 gjennom en actionfylt kamp.

Lave spark nøkkelen
Akkurat som i sin forrige kamp, var Saffiedine sine lave spark en nøkkelfaktor mot Lim, som etter hvert begynte å slite med å stå på sitt venstre bein.

Etter tredje runde sjekket både dommer og lege om Lim var i stand til å fortsette. Sørkoreaneren valgte å svitsje stands slik at det utsatte beinet skulle slippe unna den verste julingen.

- Låret hans er lilla nå, men i morgen kommer det til å være svart, sa UFC-kommentator Brian Stann underveis i kampen.

Mot slutten av den femte runden visste Lim at han var nødt til å avslutte kampen for å få seieren og bestemte seg for å slippe ned hendene og by Saffiedine på et realt stående slagsmål.

Det var heller ikke langt unna at Lim klarte å finne en avslutning mot slutten av kampen, men til tross for et flygende kne og flere gode treffere med nevene, sto Saffiedine på beina da kampen var over og tok også seieren på poeng.

49-46, 48-47 og 48-47, viste de tre dommernes poengkort.

Vil ha toppmotstander
- Jeg var ganske rystet på slutten og ble truffet, men klarte å komme meg. Jeg har jobbet hardt for dette, sa Saffiedine da han ble intervjuet av Brian Stann i oktagonet rett etter kampen.

Saffiedine, som er tidligere weltervektmester i Strikeforce ønsker nå å møte én av UFCs ti beste weltervektere.

- Jeg vil møte en tøff fighter fra topp 10. Jeg er klar for det, og kan ikke vente med å komme meg tilbake i gymmen for å forberede meg til ny kamp.

Tatsuya Kawajiri imponerte også i stevnets nest siste kamp i fjærvektklassen. Han sendte Sean Soriano inn i drømmeland, da Blackzilians-fighteren nektet å klappe ut.

Kawajiri var heller ikke ubeskjeden da han ba om å få møte tittelholder José Aldo i sin neste kamp. Han innrømmet imidlertid at han kunne slå seg til ro med en topp 10-fighter.

P.S. Hyun Gyu Lim måtte bæres av teamet sitt til pressekonferansen etter stevnet.

Se øvrige resultater fra stevnet her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag