*Nettavisen* Sport.

- Cecilia er en kylling av en fighter

Foto: Audun Braastad /NTB scanpix, Getty / All Over Press. Montasje

Holly Holms manager benekter Brækhus-tilbud. Vil heller ordne UFC-kamp.

07.03.13 14:29

I en e-postutveklsing med VG hevder Holms manager, Lenny Fresquez, at det aldri er kommet noe tilbud om kamp mot Brækhus. Bokseren fra Bergen representeres av promotører fra Tyskland-baserte Sauerland Event.

- Nå går vi videre. Vi har kastet bort to år på prat. Holly er en fighter og ikke en skjønnhetsdronning. Det har ikke vært noe kommunikasjon eller noe tilbud fra Sauerland, påstår Fresquez.

Dette avvises imidertid fra Sauerland-hold. Derfra hevdes det at tilbudet ble sendt for flere måneder siden, at Fresquez bare driver et spill, og at man håper på et møte mellom Brækhus og Holm i juli.

Enda en «hjemmekamp»
Istedenfor å møte den norske trippelmesteren Cecilia Brækhus, er det nå bestemt at Holly Holm bokser den 11. mai mot amerikanske Mary McGee.

26 år gamle McGee har gått 21 kamper og vunnet 20 av dem, mens Holm står med 32 seirer på sine totalt 37 kamper.

Som vanlig skjer dette i Holms hjemby Albuquerque, der hun har vunnet flere omdiskuterte seirer tidligere. Brækhus har tidligere sagt at det er helt uaktuelt å møte Holm der.

- Jeg er ikke overrasket, men samtidig veldig skuffet. Vi har jaget Holm i to år, og hadde håpet på en kamp denne sommeren. Med hennes nye kampdato ser det vanskelig ut med en kamp i juli, men vi gir oss imidlertid ikke, sier Cecilia Brækhus til BA.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den norske boksedronningen møter en annen amerikaner, Mia St. John (45), i kamp om alle sine tre VM-belter i Frederikshavn 13. april. Det er et oppgjør som ligger helt på grensen av hva som er forsvarlig, dersom hun skulle ut i en toppkamp mot Holly Holm i Las Vegas i juli.

Går for UFC
I Holm-leiren ser det man tilsynelatende i en annen retning fram mot sommeren. I tillegg til å være bokser, har Holly Holm også vunnet tre av tre kamper som MMA-utøver.

Klikk på bildet for å forstørre.

UFC-stjernen Ronda Rousey kan ifølge Holms manager vente seg å bli utfordret av dem om ikke lenge.

- Ja, Rousey er vårt store mål og en mye større kamp enn den kyllingen av en fighter dere blir narret til å tro er en mester, skriver Fresquez til VG.

Brækhus' boksestall har ifølge NTB gitt Holm og Fresquez et kjempetilbud om å møte Brækhus i juli, men manageren har ikke svart på tilbudet på en ordentlig måte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.