RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den beste tittelkampen jeg har sett

Sist oppdatert:
Dana White mener han aldri har sett en bedre kamp om beltet i fjærvekt.

José Aldo ble virkelig testet, men forsvarte sin fjærvekttittel i UFC, da amerikaneren Chad Mendes ble slått på poeng natt til søndag.

Alle dommerne ga Aldo seieren med 49-46, og brasilianeren kunne dermed strekke armene i været etter en forrykende kamp.

Fakta: Tittelholdere i UFC

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Tungvekt: Stipe Miocic (USA)
Lett Tungvekt: Daniel Cormier (USA)
Mellomvekt: Michael Bisping (ENG)
Weltervekt: Tyron Woodley (USA)
Lettvekt: Eddie Alvarez (USA)
Fjærvekt: Conor McGregor (Irland)
Bantamvekt: Dominick Cruz (USA)
Fluevekt: Demitrious Johnson (USA)

Bantamvekt, kvinner: Amanda Nunes (Brasil)
Stråvekt, kvinner: Joanna Jędrzejczyk (Polen)

Aldo beseiret også Mendes i 2012, den gangen på knockout, men fikk et langt tøffere møte med Team Alpha Male-utøveren denne gangen.

Fem fantastiske runder fikk Maracanazinho-arenaen til å koke og sørget for en glitrende avslutning på det som ellers ikke var blant årets mest fartsfylte stevner.

Ekstatisk White
UFC-president Dana White hadde store forventninger til fjærvektsduellen og uttrykte også sin fornøyelse etter kampen.

- Det er den beste tittelkampen jeg har sett i fjærvekt. Den levde opp til forventningene mine. Chad kom hit i kjempeform og fikk ut det best i José, sier White til Fox.

I slutten av første runde var Mendes i trøbbel. Aldo var på offensiven og traff også amerikaneren med et slag etter at sluttsignalet for runden gikk. White tok imidlertid Aldo i forsvar. Lydnivået i arenaen var nemlig så høyt at det var vanskelig å høre at runden var over.

- Jeg var i arenaen, og jeg hørte ikke noe. Kanskje noen av dere hørte sluttsignalet, men jeg hørte det ikke. Jeg synes ikke det var med hensikt. Normalt er også dommeren der for å stoppe det, men jeg tror ikke han hørte det heller, sa White på pressekonferansen etter stevnet.

(Phil Davis gikk seierende ut av sin kamp mot Glover Teixeira)


- McGregor bare snakker
Fjærvektsklassen seiler nå opp som en av de mest spennende i hele UFC. Neste måned møtes Frankie Edgar og Cub Swanson, som er ranket som nummer tre og fire. 

Det mange venter på er imidlertid møte mellom José Aldo og det irske stjerneskuddet Conor McGregor. Iren, som skal møte Dennis Siver på nyåret, satt ringside under nattens kamp og alt ligger til rette for et gigantisk møte mellom ham og Aldo en gang i framtiden.

- Han er en fyr som bare snakker. Han har ikke møtt noen som er i nærheten av like tøffe som oss. Jeg har hørt mye snakk før. Chael Sonnen gjorde mye av de i sin vektklasse, og han er borte nå. Conor kan snakke så mye han vil, sa Aldo.

- Chad og jeg har beina på bakken. Vi vet hvordan denne vektklassen er. Vi er atleter og respekterer hverandre og gjør det vi skal inne i buret, fortsatte Aldo, som ikke vil utelukke et tredje møte med Mendes.

Bonus til Maldonado
I en kamp i lett tungvekt på samme stevne, vant Phil Davis på dommeravgjørelse etter å ha dominert Glover Teixeira i tre runder. I samme vektklasse vant Fabio Maldonado på knockout mot Hans Stringer.

En ny opptur var helgens stevne også for amerikaneren Neil Magny. Weltervekteren knocket ut William Macario og ble tok dermed sin femte strake seier.

Fight of the night-bonusen gikk til Aldo og Mendes, mens Fabio Maldonado og Gilbert Burns sikret seg prestasjonsbonusene. Sistnevnte beseiret Christos Giagos på armbar i første runde. Alle disse fire sikret seg 50.000 dollar i bonus.

Sjekk alle resultatene her

(Se pressekonferansen etter nattens stevne her)


Mannen, som av mange regnes som tidenes beste fighter, Anderson Silva, var til stede på helgens stevne. Brasilianeren, som møter Nick Diaz på nyåret, fikk en varm velkomst da han kom inn i arenaen:


Veteranen holdt tittelen fra 2006 til 2013. Da gikk han på to strake tap mot Chris Weidman, som nå er tittelholder. I det siste møtet pådro Silva seg et brutalt beinbrudd. Kampen mot Diaz blir brasilianerens første etter beinbruddet i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere