Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det ble litt dramatisk da det smalt

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
Cecilia Brækhus avviser imidlertid ryktene om et bittert brudd.

OSLO (Nettavisen): En måned før kommende lørdags tittelkamp, valgte Cecilia Brækhus å bytte ut trenerne hun har jobbet under siden 2008, Ulli Wegner og Georg Bramowski.

Brækhus forklarte at hun trengte tettere oppfølging, noe som ble vanskelig for trenerduoen, da de har ansvar for en hel haug med boksere. Under hennes nye trener, Otto Ramin, blir det annerledes.

- Virket dramatisk utenfra
Selv hadde 32-åringen gått og tenkt på trenerbytte en stund, men siden hun ikke snakket om det offentlig før det var offisielt, dukket det opp rykter om et litt mer dramatisk brudd med gamletrenerne enn det som faktisk var tilfelle.

- Det gikk jo mange historier, men det var ikke noe dramatikk i det hele tatt, men litt vemodig var det. Det virket nok mer dramatisk utenfra - jeg har jo gått og tenkt på dette lenge. For meg var dette bare en prosess som har gått naturlig. Jeg har ikke gått rundt og snakket om det høyt, så da det smalt, ble det kanskje litt dramatisk, sier Brækhus til Nettavisen.

Norges største boksestjerne innrømmer imidlertid at hun var i ferd med å miste gnisten under det tidligere trenerregimet.

- Det er definitivt noe jeg har følt at jeg har trengt en lang stund. Det handler om å finne fram moroa, lysten og leken i boksingen igjen. Nå hadde jeg gått i det samme i gymmet i mange år. Man kommer på trening og vet nesten hva man skal gjøre, og det er det samme om igjen, forteller hun.

- Ilden forsvinner
Hun har på ingen måte angret på at hun valgte Otto Ramin som sin neste trener.

- Det var ingen overraskelser lenger, og da forsvinner den ilden litt. Jeg visste at jeg måtte bytte. Det var litt trist selvfølgelig, men jeg tror det var en riktig ting å gjøre. Alle skjønte at det var en riktig avgjørelse.

Lørdag er Myriam Lamare (39) motstander i Frederikshavn, og Brækhus gleder seg til å ta fatt på et nytt tittelforsvar.

- Jeg er en rask og teknisk bokser, mens hun er mer den fysiske, sterke. Begge har drøss med erfaring, så det blir gøy.

Tim-Robin Lihaug og Alexander Hagen skal også gå kamper under lørdagens stevne i Frederikshavn.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!