RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det blir årets begivenhet

Sist oppdatert:
Det er klart for den største kampen i UFCs historie.

Nå er det offisielt at det som trolig blir den største kampen i UFCs femten år lange historie vil finne sted på Joao Havelange Stadium i Rio de Janeiro 23. juni i år.

Hjemmefavoritten Anderson Silva skal foran rundt 60.000 elleville brasilianere forsvare mellomvektbeltet sitt mot amerikaneren Chael Sonnen.

- Større enn NBA og NFL
Forrige gang de to møttes sto Silva for et av tidenes comeback da brasilianeren klarte å submitte Sonnen med to minutter igjen av kampen.

Sonnen, som har sine styrker som bryter, hadde dominert hele kampen og hadde utvilsomt vunnet på poeng dersom brasilianeren ikke hadde avsluttet kampen.

Amerikaneren ble imidlertid tatt med altfor høye testosteronverdier etter kampen og utestengt i ett år. Etter returen har han vunnet to kamper og får nå en ny sjanse til å prøve seg på tittelen.

UFC-president Dana White bruker store ord når han snakker om den etterlengtede omkampen.

- Dette blir den største sportsbegivenheten i år - større en NFL, NBA, hva som helst. UFC 147 blir det største. Hele verden vil se omkampen mellom Silva og Sonnen.

- Kampen blir sendt i 150 land, på 22 språk i en halv milliard hjem. Hvor enn fansen er, kommer de til å se denne kampen.

Ny publikumsrekord
Publikumsrekorden i UFC ble satt i Rogers Centre i Toronto da 55.000 canadiere så Georges St-Pierre forsvare sitt belte i weltervektklassen mot Jake Shields.

Joao Havelange Stadium har en kapasitet på 47.000 på fotballkamper, men med seter på banen, ligger det trolig an til ny publikumsrekord i UFC.

MMA-fansen kan dermed glede seg til en ordentlig godbit 23. juni år.

Hvem tror du vinner?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere