*Nettavisen* Sport.

- Det er rett og slett spesielt

HISTORISK: Bernard Hopkins satte en ny aldersrekord da han lørdag slo Beibut Sjumenov og ble den første bokseren med to VM-titler Foto: Nicholas Kamm (Afp)

Bokselegenden Bernard Hopkins historisk igjen.

20.04.14 13:44

49-årige Bernard Hopkins satte en ny aldersrekord da han lørdag slo Beibut Sjumenov og ble den første bokseren med to VM-titler.

Fra før var Hopkins den eldste nevekjemperen som har klart å vinne en VM-tittel. Etter lørdagens kamp i Washington er han verdensmester i lett tungvekt både i World Boxing Association (WBA) og International Boxing Federation (IBF).

- Jeg er spesiell
Seieren kom kun ni måneder før amerikaneren fyller 50 år. To av dommerne ga Hopkins seieren med 116 mot 111 poeng, mens den tredje dommeren hadde kasakhstanske Sjumenov som favoritt med 114-113.

- Jeg hadde en flott kveld. Jeg er spesiell. Det er rett og slett spesielt. Det finnes ingen definisjon for spesiell, utbrøt Hopkins.

Klar for neste mål

Målet hans er nå å bli ubestridt verdensmester i lett tungvekt. Adonis Stevens holder tittelen i World Boxing Council (WBC), og Hopkins håper å få lokket den haitiskfødte canadieren i ringen før han runder 50.

- Jobben min er ikke å bekymre meg for dommerne. Jobben min er å bli klar til å forene titlene før jeg er 50, sa Hopkins.

Han har vunnet 55 av sine 61 kamper som proffbokser. 32 av seierne er kommet på knockout. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag