RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er utrolig at Pacquiao kunne være så god

I GANG: Manny Pacquiao er i gang med sparringen. Han gjorde unna de første fem treningsrundene med hodebeskytter og hansker tirsdag og var svært fornøyd med det han presterte i gymmen i Los Angeles.
I GANG: Manny Pacquiao er i gang med sparringen. Han gjorde unna de første fem treningsrundene med hodebeskytter og hansker tirsdag og var svært fornøyd med det han presterte i gymmen i Los Angeles. Foto: Lucy Nicholson (Reuters)
Sist oppdatert:
Manny Pacquiao sparret som en mester.

Filippineren Manny Pacquiao fikk nærmest en «flying start» da han dro på seg hodebeskytter og hansker og startet sparringen før Floyd Mayweather-kampen.

De to gigantene møtes til «århundrets boksematch» i Las Vegas 2. mai, og begge jobber knallhardt med forberedelsene til kampen.

Pacquiao som tidligere har vært verdensmester i åtte forskjellige vektklasser, har lagt sine forberedelser til Wild Card Gym i Los Angeles. Der gjorde han unna sine første sparringrunder tirsdag.

De første fem rundene med hodebeskytter og hansker gikk unna i topp tempo, og både Pacquiao selv og trener Freddie Roach var svært fornøyde. I den første økta med sparring etter 14 dagers grunntrening, som vesentlig har gått på å bygge opp kondisjon og styrke, hadde den filippinske legenden to sparringpartnere til å hjelpe seg.

- Deilig
- Etter to knallharde uker med kjedelig grunntrening her i USA i tillegg til uker med tilsvarende trening hjemme på Filippinene før jeg kom hit, var det bare deilig å ta på boksehansker og gå i ringen for å sparre, kommenterte Pacquiao. Han hadde da gjennomført de første rundene med skikkelig boksetrening i det amerikanske gymmet.

- De som hjelper meg med sparringen ga meg god pes i denne økta. De passet perfekt for å få testet ut den planen Freddie (Roach) og jeg har lagt for å slå Floyd Mayweather.

- Jeg er veldig fornøyd med den sparringen jeg gjorde. Teknikken satt som den skulle, og både hurtigheten og utholdenheten var på plass, fortalte filippineren.

Trener Roach var også imponert over den formen Pacquiao viste, for han har ikke vært i ringen siden han slo Chris Algieri i november i fjor, men det så ikke slik ut på tirsdagens sparring. Da viste han mestertakter.

Eksplosiv
- Det var fantastisk sparring og trening. Manny (Pacquiao) var eksplosiv. Det er utrolig at han kunne være så god etter å ha vært borte fra ringen siden november i fjor, mente Roach.

Han hadde mange godord å komme med om eleven sin, og det er liten tvil om at optimismen stiger i Pacquiao-leiren etter at de første alvorlige treningsukene er unnagjort.

Før storkampen i Las Vegas i begynnelsen av mai, står Pacquiao med 57 seirer og fem tap. 38 av seirene har kongressmannen og legenden sikret seg på knockout. Floyd Mayweather er ubeseiret før de to gigantene møtes, til den med kostbare boksekampen verdens noensinne har sett. Amerikaneren har 47 seirer på like mange kamper som profesjonell. Han har avgjort 26 av kampene sine før tiden har vært omme.

Det som er aller viktigst for de to, når de går i ringen 2. mai, er en gang for alle å få avgjort hvem som er verdens beste bokser uansett vektklasse. Det er den posisjonen de aller fleste mener Cecilia Brækhus har på kvinnesiden i internasjonal proffboksing. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere