*Nettavisen* Sport.

- Det er utrolig stort for meg

TITTELKAMP: Mohsen Bahari har imponert og vunnet sine tre siste kamper. Nå får han muligheten til å kjempe om tittelen i Cage Warriors. Foto: Skjermdump Cage Warriors (YouTube)

Mohsen Bahari ser fram til å kjempe om tittelen.

23.10.14 15:53

15. november får Mohsen Bahari en etterlengtet mulighet til å kjempe om weltervekt-tittelen i den London-baserte MMA-organisasjonen Cage Warriors.

Oslo-gutten står med tre strake seirer i organisasjonen og utfordrer danske Nicolas Dalby, som for øyeblikket holder tittelbeltet.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLAR: Mohsen Bahari ser fram til det norsk-danske oppgjøret om tittelen i Cage Warriors.

I rute
Bahari, som står med åtte seirer og ett tap i sin profesjonelle karriere, forteller om en vellykket oppkjøringsperiode så langt.

- Jeg er i rute på alle områder, føles det som. Jeg har nylig vært gjennom noen tester og alt så veldig bra ut når det gjelder både kondisjon, styrke og nervesystem, forteller Bahari til Nettavisen.

30-åringen trener sammen med blant andre Cage Warriors' mellomvektsmester Jack Hermansson og tidligere UFC-fighter Simeon Thoresen på Frontline Academy i Oslo. Han legger ikke skjul på at det vil være stort for ham å hente hjem enda et belte til klubbens lokaler i Bogstadveien.

- Det ville vært veldig stort for meg. Weltervektklassen i Cage Warriors er full av sinnssykt mange gode fightere, så det ville vært utrolig gøy å ta den tittelen, sier Bahari.

Lærte av tap
2013 startet ikke spesielt bra for den norske tittelutfordreren. I februar pådro han seg brudd i beinet og ble nødt til å trekke seg fra møtet med Bruno Carvalho. Da han returnerte til buret ti måneder senere møtte han engelskmannen Matt Inman. Kampen endte med et skuffende submission-tap etter 44 sekunder.

(artikkelen fortsetter under promo-videoen)

HTML EMBED


- Når det gjelder skaden, fikk jeg erfare det at det er viktig å trene hardt, men trygt. Når det gjelder tapet, er det sånn at jeg tidligere har gått inn og kjørt på. Da er det fort gjort å gjøre feil, og på dette nivået vil motstanderne utnytte feilene du gjør. Jeg vil ikke ta noe vekk fra motstanderen min, men jeg føler at jeg ville slått ham ni av ti ganger. Jeg ble overivrig.

Klikk på bildet for å forstørre.

2013: Slik startet 2013 for Mohsen Bahari. Nå er han tilbake for fullt, har tre strake seirer og er klar for tittelkamp mot danske Nicolas Dalby.

Neste kamp, en måned senere, var imidlertid starten på en pen rekke seirer for Bahari. Han ba selv om å få en ny kamp kort tid etter tapet for Inman.

- Det var noe jeg ba om selv, ja. Ettersom jeg ikke pådro meg noen skader, ville jeg inn igjen og gå kamp med en gang. Jeg gjorde en unødvendig feil i den kampen.

Tre på rad
Alexander Voitenko, Bruno Carvalho og Ben Alloway har nå på rekke og rad fått merke at Bahari mener alvor i sin jakt på beltet i weltervektklassen. I midten av september kunngjorde Cage Warriors at nordmannen får muligheten til å kjempe om beltet den 15. november.

Bahari har fulgt med motstander Nicolas Dalbys karriere i lang tid og føler seg trygg på at han vet hva som venter.

- Han er en dyktig fighter og en jeg kjenner godt til. Jeg skulle egentlig gå min første proffkamp mot ham, men det ble aldri noe av, sier Bahari, som ikke vil gå nærmere inn på hvilke styrker og svakheter han ser i den ubeseirede 29 år gamle dansken.

HTML EMBED


P.S. Mannen som fikk Mohsen Bahari til å begynne med MMA, den norske MMA-legenden Joachim Hansen, går tittelkamp i svenske Superior Challenge 29. november. Stevnet finner sted i AXA Sport Center i Södertälje, og veteranen kjemper om fjærvektstittelen mot tidligere UFC-fighter Diego Nunes.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.