*Nettavisen* Sport.

- Det har frustrert meg i lang tid

PROMOTOR: Cecilia Brækhus skal promotere seg selv i framtiden. Hun forklarer at Sauerland ikke klarte å skaffe henne motstanden hun selv ønsket. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Derfor brøt Cecilia Brækhus med Sauerland.

Cecilia Brækhus (32) er fri fra Sauerland-kontrakten og satser videre som sin egen promotor. Det tror hun vil gjøre det lettere å få møte motstanderne hun ønsker.

Torsdag var bokseren hjemme i Norge, og hun møtte pressen på Skøyen i Oslo. Etter noen ukers spekulasjoner om uenighetene mellom henne og det tyske promotorselskapet Sauerland, var det godt for Brækhus å fortelle sin versjon av saken.

- Dette er ikke noe som har skjedd over natten, men ting som har frustrert meg over tid. Og det er ikke så dramatisk som folk tror. Det er bare jeg som ønsker å gå videre, så da gjør jeg det. Folk skifter jobb, fotballspillere skifter klubb og boksere skifter promotor, sa Brækhus til NTB.

Hun har funnet tilbake godfølelsen, holder seg i form og satser videre som sin egen sjef, sammen med et norsk team bestående av kommersiell manager Rune Brynhildsen og advokatene Morten Andreassen og John Christian Elden.

- Jeg elsker utfordringer, så dette gleder jeg meg til. Jeg har savnet følelsen, ilingen og adrenalinet. Det har ikke helt vært til stede den siste tiden, fortsetter 32-åringen.

Frustrasjon

Brækhus er åpen om hvordan hun lot seg frustrere over at hun ikke fikk bokset den planlagte kampen mot Holly Holm. Det har lenge vært kjent at amerikaneren står øverst på «førstedamens» ønskeliste.

- Det begynte tidlig i Holm-forhandlingene. Det var mye fram og tilbake med kontrabeskjeder fra dag til dag. Og når alt falt i fisk, og kampen i Las Vegas utgikk, var det selvfølgelig veldig skuffende. Da tenkte jeg: Greit, det finnes andre muligheter og andre utfordringer. Men de utfordringene jeg ønsket og søkte, kom ikke.

- Det du sier er at Sauerland ikke klarte å skaffe deg de motstanderne du ønsket?

- Ja. Når det gjelder noen av kampene jeg hadde høyt på ønskelisten, har jeg fått høre «vi er der» den ene dagen og «vi er dessverre ikke der» den andre. Og slik bildet er nå, ser ikke det ut til å endre seg. Da følte jeg at det var på tide å ta grep selv, sier Brækhus.

Tror fortsatt på Holm-møte

Når verdensmesteren i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council) og WBO (World Boxing Organization) bokser sin neste kamp, er foreløpig usikkert.

Brækhus er ikke i forhandlinger med andre promotorer eller om nye kamper, men trolig er hun i ringen igjen om kort tid. Iallfall i løpet av 2014.

- Ja. Jeg vil i ringen igjen så fort som mulig, slår hun fast.

- Hvem er ønskemotstanderen?

- Det er mange. Jeg tror fortsatt at Holly Holm-kampen kan gå i Las Vegas. Jeg ønsker å ta VM-beltene i klassen under (lett weltervekt), og jeg vil også bokse om det siste beltet i IBF (International Boxing Federation). Så det er fortsatt mange spennende utfordringer.

- Nå trener jeg helt normalt. Løping, styrke og boksetrening. Og så fort jeg får høre at vi har en kamp på gang, begynner jeg å finspisse formen igjen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.