*Nettavisen* Sport.

- Dette er et trist øyeblikk

En æra er over i kampsportverden.

14.01.13 19:10

HTML EMBED

Natt til søndag arrangerte Strikeforce sitt siste stevne før MMA-organisasjonen nå blir lagt ned.

12. mars i 2011 ble det nemlig klart at Zuffa LLC, som eier UFC, hadde kjøpt opp organisasjonen som var deres fremste konkurrent.

Nå venter en uviss framtid for flere av fighterne som har konkurrert i Strikeforce. Noen vil få kontraktstilbud av UFC, mens andre må finne seg mindre MMA-organisasjoner.

- Et trist øyeblikk
Tidligere tittelholder i både UFC og Strikeforce, Frank Shamrock, har kommentert flere stevner i sistnevnte organisasjon de siste årene. Han innrømmer at det er vemodig at det nå er over.

- Det er mange følelser akkurat nå, men den største er at dette er et ganske trist øyeblikk, sier Shamrock til mmafighting.com.

40-åringen mener at det som ble organisasjonens aller siste kamp forteller mye om akkurat hva Strikeforce er. Der tok belgieren Tarec Saffedine en overraskende seier mot Nate Marqardt og gikk ut som weltervektmester.

- Jeg mener at noen av kampene kunne vært jevnere, men tittelkampen sa egentlig alt. En ung gutt som har en drøm, kommer fra et annet land, han er villig til å ofre alt, og han klarte det umulige. Det er det Strikeforce handlet om.

- Vi klarte det umulige og Scott Coker (Strikeforce-eier, red.anm.) skapte en plass der alle kunne bli en stjerne. Alt du trengte å gjøre var å få på deg hanskene og gå inn der, enten du er mann eller kvinne.

Uten Strikeforce er Shamrock nå en av mange som står uten jobb. Nå vil han lage film av boken om sitt eget liv, samtidig som han kommer til å kommentere noen stevner for kickboksing-organisasjonen Glory.

Enkelt for Cormier og Barnett
En av dem som nå etter all sannsynlighet flytter fra Strikeforce til UFC er tungvekteren Daniel Cormier.

Den tidligere bryteren, som ble nummer fire under OL i 2004, er ubeseiret i sin MMA-karriere og står med 11-0 så langt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All over Press

Det er ikke usannsynlig at Frank Mir blir første UFC-test for den kraftfulle tungvekteren som vurderer å gå ned til lett tungvekt for å unngå å møte lagkamerat og tittelholder i tungvekt, Cain Velasquez.

Dion Staring hadde i alle fall lite å stille opp med mot Cormier i lørdagens tungvektskamp. Amerikaneren vant på TKO i den andre runden.

Enda enklere var det for tidligere UFC-tungvektsmester Josh Barnett da han møtte den relativt ukjente østerrikeren Nandor Guelmino.

Barnett avsluttet kampen med en arm triangle choke 2 minutter og 11 sekunder ut i kampen.

Også Randy Coutoures sønn, Ryan, gikk seirende ut av sin kamp på en split decision mot K.J. Noons. Det var imidlertid ikke alle som var enig i den avgjørelsen. Blant andre Dana White.

- Ryan er tøff, men K.J. Noons ble ranet. Vi burde kvitte oss med dommerne og bare kaste mynt for å avgjøre hvem som vant kampen, skrev UFC-presidenten.

Seiret gjorde også Roger Gracie, som også vant sin kamp med en arm triangle choke da han møtte Anthony Smith.

Se høydepunktene i videovinduet øverst

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.