RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters / NTB Scanpix

- Dette er helt forferdelig

Sist oppdatert:
- De ødelegger denne sporten, raste UFC-presidenten etter storkampen.

Da vi gikk inn i 2013 hadde UFC tre suverene mestere på toppen av rankinglisten, med Georges St-Pierre (weltervekt), Anderson Silva (mellomvekt) og Jon Jones (lett tungvekt).

Det var nesten slik at ingen trodde at noen av dem skulle kunne tape en kamp, før vi i år har sett at det i aller høyeste grad er mulig.

Kontroversiell dommeravgjørelse
Uheldigvis for konkurrentene, må man tilsynelatende avslutte kampen med en knockout eller submission for å ta beltet fra UFC-mestere, med et godt rykte. For det var det Johny Hendricks manglet da han møtte Georges St-Pierre til kamp om tittelen i Las Vegas lørdag.

Amerikaneren var utvilsomt den som gjorde mest skade, og i andre runde var han svært nær ved å avslutte kampen, da St-Pierre var på ordentlige gelébein etter ett av Hendricks' knallharde venstreslag.

Da dommernes poeng ble talt opp etter fem knallharde runder, ga det en splittet dommeravgjørelse i favør GSP.

Det virker fornuftig at dommerne ga GSP tredje- og femterunde - noe de alle gjorde. Nøkkelen ligger i første runde. Her ga to av dommerne, meget kontroversielt, GSP seieren med 10-9.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Pause for GSP
- Dette var uten tvil min tøffeste kamp. Jeg kunne ikke se med det ene øyet etter at han traff meg skikkelig. Nå trenger jeg bare en ferie, sa St-Pierre da han ble intervjuet av Joe Rogan etter kampen.

GSP virket litt groggy og sa han ikke var sikker på om han selv fortjente seieren, men kom med andre oppsiktsvekkende nyheter i buret.

- Det er mye som skjer i livet mitt nå, og jeg kommer til å henge opp hanskene mine for en stund. Jeg håper fansen setter pris på det jeg har gjort. Jeg har noen personlige ting som skjer og jeg må bort en liten stund. Jeg vil takke UFC fra bunnen av hjertet mitt.

St-Pierre, som var tydelig emosjonell i det han fortalte om dette, ville ikke si at han kommer til å legge opp.

Sjokkert Hendricks
Langt mer skuffelse var det å spore i hjørnet til Johny Hendricks etter kampen. Flere medlemmer av amerikanerens lag sank til knærne i vantro da dommeravgjørelsen ble lest opp.

- Jeg trodde jeg vant klart. GSP er en bra fyr ... sa Hendricks før han ble avbrutt av buende GSP-fans.

- Så dere den samme kampen som jeg gikk nå? Jeg er sikker på at jeg vant. GSP er en bra utøver, men dette suger. Jeg kommer tilbake og det beltet er mitt, sa en fortvilet Hendricks.

Hendricks fortalte videre at kampen utspilte seg nøyaktig slik han hadde sett for seg på forhånd.

- Alt jeg trodde skulle skje, skjedde. Jeg var der ute, kjempet og kontret på ham. Han landet ikke noe hardt på meg i det hele tatt. Det var ikke min kveld. Jeg vil ha det beltet - det jeg akkurat fortjente her nå. Jeg sverger på at dette ikke skal skje igjen.

Rasende president
UFC-president Dana White var like sjokkert over dommernes avgjørelse, da han stilte til pressekonferanse etter kampen.

- Er det noen her som synes GSP vant den kampen? Så dere Georges bli knust i første runde? Det handler om skade - dette er en fight. Jeg er helt forbauset over at han vant, og jeg er en promotor. Han er den største pay-per-view-stjernen vi har.

White gikk til videre angrep på Nevada State Athletic Commission, som setter opp dommere til UFCs kamper.

- Kommisjonen er helt forferdelig. Nå må noe gjøres før de ødelegger denne sporten slik de gjorde med boksing. Guvernøren må inn og ta seg av denne inkompetansen. Det pleide å være den beste kommisjonen i veden. Nå er jeg redd for å komme hit og sette opp kamper.

Sonnen fikk juling
Mens Hendricks og GSP la avgjørelsen i dommernes hender, gjorde Rashad Evans kort prosess med Chael Sonnen i stevnets nest siste kamp.

Sistnevnte hadde allerede før møtet med Evans booket sin neste kamp med Wanderlei Silva, og det ble satt spørsmålstegn ved amerikanerens fokus. Og det med god grunn.

Evans tok Sonnen ned, tok ryggen hans og hamret løs til dommeren gikk inn og stoppet kampen etter 4.05 i første runde.

Tyron Woodley tok knockoutbonusen på 50.000 da han avsluttet Josh Koscheck, Donald Cerrone innkasserte samme sum for kveldens submission (triangle) mot Evan Dunham.

Johny Hendricks mot Georges St-Pierre ble kåret til kveldens beste kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere