RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er sinnssykt

NY CHAMPION: Robbie Lawler (t.v.) tok weltervekt-beltet fra Johny Hendricks (t.h.) da duoen møttes i en omkamp natt til søndag.
NY CHAMPION: Robbie Lawler (t.v.) tok weltervekt-beltet fra Johny Hendricks (t.h.) da duoen møttes i en omkamp natt til søndag. Foto: Alex Trautwig (Afp)
Sist oppdatert:
Voldsomme reaksjoner etter nattens UFC-stevne.

Debatten raser etter at Robbie Lawler vant omkampen mot Johny Hendricks og tok tittelen i UFCs weltervektklasse natt til søndag.

Akkurat som sist gang duoen møttes, gikk kampen tiden ut, og dommerne måtte avgjøre hvem som skulle stikke av med beltet.

Det endte med at dommer Trowbridge og Rosales ga Lawler seieren, mens dommer D'Amato mente Hendricks hadde gjort nok. Dermed skiftet beltet hender og Lawler tok seieren via split decision.

Rørt mester
Den nye weltervektmesteren kjempet mot tårene da han snakket med kommentator Joe Rogan rett etter kampslutt.

- Det har vært en utrolig reise. Jeg har mange bak meg, og jeg må takke fansen, men dette var ikke enkelt, sa en rørt Lawler.

- Jeg tenkte jeg trengte å gå hardt inn, tvinge ham til å slåss. Det var det hjørnet mitt sa jeg skulle gjøre. Jeg gikk ut der og prøvde å avgjøre. Det er slik vi slåss i UFC, det er slik du slåss i tittelkamper.


Sterke reaksjoner
Statistikken fra kampen viser at Lawler traff Hendricks med 167 av 253 slag og spark, mens Hendricks traff på 145 av 264.

Hendricks hadde 17 nedtakningsførsøk og lyktes med fem av dem. Lawler hadde ingen nedtakninger i løpet av kampen.

Mange UFC-utøvere, spesielt de med bakgrunn som brytere, mener Hendricks fortjente seieren.

(artikkelen fortsetter under Twitter-meldingene)

Pettis forsvarte tittelen
Også i lettvektklassen var det kamp om tittelen natt til søndag, men med et annet utfall. Der beholdt nemlig Anthony Pettis beltet etter å ha klappet ut Gilbert Melendez med en giljotin i andre runde.

Fakta: Tittelholdere i UFC

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Tungvekt: Stipe Miocic (USA)
Lett Tungvekt: Daniel Cormier (USA)
Mellomvekt: Michael Bisping (ENG)
Weltervekt: Tyron Woodley (USA)
Lettvekt: Eddie Alvarez (USA)
Fjærvekt: Conor McGregor (Irland)
Bantamvekt: Dominick Cruz (USA)
Fluevekt: Demitrious Johnson (USA)

Bantamvekt, kvinner: Amanda Nunes (Brasil)
Stråvekt, kvinner: Joanna Jędrzejczyk (Polen)

- Det har gått 15 måneder, jeg har vært lenge borte, men nå er jeg her. Det var tøft i fjor, men jeg minnet alle om hvem jeg er. Jeg er mester for en grunn, og konge av den tøffeste vektklassen i UFC, sa Pettis til Joe Rogan etter kampen.

- Nedtakningsforsvaret mitt er bra. Jeg blir bedre hver dag, dette er min lidenskap, og det er dette jeg elsker å gjøre. Jeg er bare 27 år og har lenge igjen i dette gamet, sa Pettis videre.

Anthony Pettis lillebror, Sergio, imponerte også på samme stevnet. 21-åringen vant nemlig en tøff kamp mot Matt Hobar i bamtamvekt og ble belønnet med bonusen for kveldens beste kamp.

I et tungvektsoppgjør mellom Travis Browne og Brendan Schaub, gikk førstnevnte seirende ut på teknisk knockout i første runde.

Også Urijah Faber kunne innkassere en ny seiersbonus etter å ha klappet ut Francisco Rivera i andre runde.


Resultater fra UFC 181:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere