RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er slutten for meg

LEGGER OPP: BJ Penn legger opp etter at han tapte på teknisk knockout i tredje runde mot Frankie Edgar.
LEGGER OPP: BJ Penn legger opp etter at han tapte på teknisk knockout i tredje runde mot Frankie Edgar.
Sist oppdatert:
UFC-legenden BJ Penn legger hanskene på hylla.

Han har snakket om å legge opp flere ganger før, men denne gangen ser det ut til å være slutt på ordentlig for BJ Penn.

Etter at 35-åringen tapte på teknisk knockout mot Frankie Edgar i sin fjærvektdebut søndag, gjorde Penn det klart at nå er det virkelig over.

Se fersk FOX-dokumentar om BJ Penn nederst

- Dette er slutten. Jeg spør meg selv hvorfor jeg gikk inn i buret igjen etter julingen jeg fikk av Rory MacDonald sist. Svaret er at jeg virkelig trengte å finne ut om det var slutt. Hadde jeg ikke tatt denne kampen i kveld, hadde jeg alltid lurt på om jeg burde kommet tilbake. Jeg trengte en forsikring om at jeg gjorde det rette, og en avslutning, sa Penn på pressekonferansen natt til mandag.

Tok til tårene
Den høyt elskede hawaiianeren er sammen med Randy Couture de to eneste fighterne som har holdt belter i to forskjellige vektklasser i UFC. Penn har vært titteltolder i både lettvekt og weltervekt. Da han fikk spørsmål om sitt ettermæle på pressekonferansen, ble han tydelig rørt og tok til tårene.

Etter å ha summet seg, svarte han at det å ha vært tittelholder i to vektklasser er det størte han oppnådde i karrieren.

GLAD MANN: BJ Penn møtte Nettavisen i Stockholm i 2012. Foto: Paul Weaver.


- Det jeg hadde angret mest på er om jeg ikke hadde kommet tilbake for en siste kamp. Jeg hadde alltid undret og vært hard mot meg selv og klaget for at jeg ikke prøvde en gang til. Nå vet jeg helt sikkert at det er rett å legge opp.

Penn går nå etter all sannsynlighet inn i UFCs Hall of Fame. På pressekonferansen ble han bedt om å svare på hvorfor han selv tror han ble så populær.

- Det var helt merkelig. Jeg tapte kamper og fikk flere fans, men jeg tror folk kunne knytte seg til meg og kjenne seg igjen. Jeg er bare meg. Mellom kamper er jeg overvektig og prøver bare å gjøre mitt beste som alle andre. Jeg tror det appellerer til folk at de tenker «der er han, han vanlige fyren. Han som er akkurat som oss.»

(artikkelen fortsetter under videoen)


Det beste minnet
UFC-president Dana White bekreftet også at Penn har gått sin siste kamp i UFC. Organisasjonen gjør det klart at sikkerheten til fighterne er viktigere enn noe annet.

- Folk klikker på meg når jeg ber folk om å gi seg, men det er ikke igjen noe å bevise for BJ Penn. Han holdt titler i to forskjellige vektklasser og var med å bygge UFC. Fighting er en ung manns sport. Matt Hughes Chuck Liddell og Forrest Griffin kunne alle gått kamper i UFC nå, men jeg vil ikke tjene én dollar på den måten, sa White.

BJ Penns er en av få utøvere som gikk sin første MMA-kamp i UFC. Det endte med knockoutseier i første runde 4. mai 2001 mot Joey Gilbert. BJ trakk selv frem dette som et av høydepunktene i karrieren da han møtte Nettavisen i Stockholm i 2012.

- Det beste minnet er min første kamp i UFC mot Joey Gilbert. Jeg husker fortsatt spenningen da jeg gikk inn mot buret. Det var stort. Også må jeg nevne den gangen jeg tok beltet fra Matt Hughes for mange år siden (2004, red.anm.). Det er nok karrierens to beste øyeblikk, sa Penn til Nettavisen.

Penn ble gjennom hele sin karriere beskyldt for ikke å jobbe hardt nok, og mange snakket om hvor god han kunne blitt hvis han trente like hardt som alle andre. Hawaiianeren hadde et gudebenådet talent og en krigersk vilje, som lignet få andre.

Han var en av de som aldri takket nei til en fight. I 2005 gikk han kamp mot Lyoto Machida, som er kjent fra tre vektklasser over Penn. Kampen gikk tiden ut, men endte naturlig nok med tap for Penn.

Han var mannen som gjorde de lettere vektklassene virkelig populære og med han forsvinner kanskje også den siste av en egen «rase» fightere.

P.S. Også lørdag ble det arrangert UFC-stevne i Las Vegas. Både Chris Weidman og Ronda Rousey forsvarte sine titler mot henholdsvis Lyoto Machida og Alexis Davis. Weidman vant på poeng, mens Rousey vant på teknisk knockout etter 16 sekunder.

Se fersk BJ Penn -dokumentar her:


-Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere