*Nettavisen* Sport.

- Dette har vi aldri sett før

SJOKKERTE: Fabricio Werdum (t.v.) ga Cain Velasquez store problemer stående i andre runde. Foto: Christian Palma (Ap)

Dramatisk tittelkamp i Mexico City.

14.06.15 08:05

Fabricio Werdum sjokkerte MMA-verden og sikret seg UFCs tungvektsbelte da han beseiret Cain Velasquez i Mexico City natt til søndag.

Brasilianske Werdum hadde forberedt seg godt på kampen som ble utkjempet 2240 meter over havet og tilbragte over en måned i høyden før kampen.

Det kan fort ha vært en avgjørende faktor. Velasquez, som la mesteparten av forberedelsene til havnivå i California, så tidlig ut til å slite mer enn normalt.

- Vi har aldri sett Cain Velasquez slik før. Han er på gygende grunn, sa kommentator Joe Rogan underveis.

Fakta

Tittelholdere i UFC

Giljotin
Etter å ha blitt dominert stående i den andre runden, ropte Velasquez' hjørne på en nedtagning. Den kom, men havnet rett i Fabricio Werdums giljotin. Jiu-jitsu-eksperten tvang dermed Velasquez til å klappe ut og gi seg for første gang i karrieren.

- Jeg har vært her i 30-40 dager fordi høyden her er veldig tøff, og jeg hadde en god strategi. Jeg hadde en stor drøm, og jeg fikk den oppfylt i dag, sa Werdum til Joe Rogan etter seieren.

Den brasilianske veteranen avslørte også at han var forberedet på at Velasquez ville prøve å ta ham ned og at han hadde jobbet med å gå for submission-forsøk derfra.

- Jeg har trent mye på den bevegelsen. Jeg fikk giljotinen fordi jeg har trent på det i lang tid, og jeg visste at han kom til å etter beina mine. Jeg ventet bare på rett øyeblikk.

Velasquez beklager
Amerikanske Velasquez, som har røtter i Mexico, beklaget overfor hjemmepublikummet etter at tapet var et faktum.

- Jeg beklager til alle som kom hit. Jeg var ikke på mitt beste i kveld, men dette er motivasjon for meg til å bare bli bedre. Jeg skal komme tilbake og vinne det beltet igjen, sa Werdum.

På spørsmål om hvor mye høyden over havet hadde å si for hvordan kampen utviklet seg, svarte Velasquez følgende:

- Det kan ha vært en kombinasjon. Jeg var her to uker før kampen, og jeg antar at det ikke var nok.

Velasquez, som har vært ute et snaut år med skader, er kjent for å kjøre et voldsomt tempo i sine kamper, men var altså ikke i stand til det natt til søndag. I stedet hentet altså Fabricio Werdum nok et belte hjem til Brasil.

Tidligere samme kveld tok Eddie Alvarez sin første UFC-seier da han slo Gilbert Melendez på en splittet dommeravgjørelse.

Sjekk alle resultatene her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag