*Nettavisen* Sport.

- En ære å møte Brækhus

Ivana Habazin (24) får alle tiders sjanse til å sikre seg tre nye VM-belter i lørdagens boksekamp mot Cecilia Brækhus. Den planlegger hun å utnytte til fulle. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Ivana Habazin (24) er tent.

Ivana Habazin (24) får alle tiders sjanse til å sikre seg tre nye VM-belter i lørdagens boksekamp mot Cecilia Brækhus. Den planlegger hun å utnytte til fulle.

Etter 13 seirer på 14 kamper står kroaten overfor karrierens største utfordring i København.

- Det er selvfølgelig noe av det største. Før har jeg tenkt mye på muligheten for å bokse mot Cecilia, men jeg trodde ikke det skulle bli i en kamp om alle disse beltene. Uansett er det en stor ære for meg å kunne bokse denne kampen, sier Habazin til NTB.

Hun beskriver Brækhus som tidenes beste kvinnelige bokser og mener det er på tide at den norske verdensmesteren i WBA, WBC og WBO får føle hvordan det er å tape.

- Det finnes ingen favoritt. Samtidig er vi begge favoritter. Jeg er ikke kommet hit for å tape, men for å vinne. Jeg har lært henne å kjenne gjennom de fire årene som proffbokser. Jeg tror ikke det er noe som kan overraske meg, fortsetter Habazin.

- Vent og se

Hun svarer ordknapt på spørsmål om hvordan hun skal slå den norske «førstedamen».

- Det får du se i ringen.

- Hva er styrkene dine?

- Det mentale.

- Står du alle ti rundene?

- Det er et interessant spørsmål. Men det skal jeg, lover Habazin. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.