RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En merkedag for norsk boksing

NÆRMER SEG: Cecilia Brækhus kommer stadig nærmere sin første proffkamp på hjemmebane. Onsdag sendte regjeringen inn forslag om å oppheve forbudet mot proffboksing.
NÆRMER SEG: Cecilia Brækhus kommer stadig nærmere sin første proffkamp på hjemmebane. Onsdag sendte regjeringen inn forslag om å oppheve forbudet mot proffboksing. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Regjeringen foreslo onsdag å fjerne forbudet mot proffboksing og endre knockoutforskriften.

Regjeringen foreslo onsdag å fjerne forbudet mot proffboksing og endre knockoutforskriften. - En merkedag, jubler generalsekretær Erik Nilsen i Norges Bokseforbund.

Blir endringsforslaget vedtatt i Stortinget, vil profesjonell boksing bli lovlig i Norge. Det vil også sørge for å ta norsk boksing tilbake i det gode selskap. Bokseforbundet er i øyeblikket utestengt av Det internasjonale bokseforbundet (AIBA).

- En fantastisk lettelse. Etter en lang periode med hardt arbeid ser vi ut til å få en løsning. En langvarig tittelkamp nærmer seg slutten. For norsk boksing vil 9. april stå igjen som en historisk merkedag, sier Nilsen til NTB.

Foruten å oppheve proffbokseforbudet, foreslår regjeringen å endre tre sikkerhetsbestemmelser i knockoutforskriften. Endringene åpner for unntak i kamplengde, at aldersgrensen heves til 40 år og at kravet om at utøvere må bruke hjelm fjernes.

Høy prioritet

Ifølge kulturminister Thorhild Widvey (H) har arbeidet med endringsforslaget hatt høy prioritet i departementet.

- Proffboksing blir ikke tillatt bare ved at Stortinget opphever proffbokseloven. Derfor har vi gjort en grundig vurdering av knockoutloven og knockoutforskriften. Endringene som nå foreslås, har også vært nødvendige fordi regelendringene til Det internasjonale bokseforbundet (AIBA) har gitt Norges Bokseforbund store utfordringer, for eksempel rundt bruk av hjelm, sier Widvey.

Kort frist

Høringsfristen er satt til 28. mai. Nilsen mener det var viktig å få på plass en kortvarig høringsprosess.

- Med denne fristen kan vi jobbe for at forslaget blir behandlet politisk før sommerferien. Hvis det drøyer, vil ikke endringene bli vedtatt før langt ut på høsten. Da kan det være for sent for norsk boksing, sier generalsekretæren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere