RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For en start på året!

Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Cecilia Brækhus er offensiv før møtet med Myriam Lamare (39).

Cecilia Brækhus og Myriam Lamare møtes i ringen i Frederikshavn kommende lørdag. To dager før kampen, møttes de to for første gang til felles pressekonferanse.

Begge latet til å være stinne av selvtillit og klare for å gi jernet foran hovedsakelig norske og danske tilskuere i Arena Nord.

- For en start på året!
Hele Norges boksedronning er sikker på at publikum har en spennende kamp i vente.

- Jeg er veldig spent på denne kampen. For en start på året! Hun har gått mot noen av de beste bokserne i verden, sa Brækhus på pressekonferansen.

32-åringens franske motstander er også forberedt på en tøff kamp, men tror hun kan bidra til underholdningen.

- Det kommer til å bli en spennende kamp. Vi har forskjellig stil, men samme mål. Jeg tror dere blir vitne til tiårets beste kvinnekamp, sa Lamare.

Brækhus er ubeseiret i samtlige 23 proffkamper så langt i karrieren og er temmelig sikker på at hun kommer til å ta enda en seier lørdag.

- Jeg vinner. Hvordan det skjer, får du se på lørdag, sa Brækhus.

Lamare, som har vunnet 22 av sine 25 proffkamper, var imidlertid ikke enig med Norges største boksestjerne.

- Jeg vinner, men jeg kan ikke si her og nå hvordan det skjer, sa Lamare.

- Alle har svakheter
I oppbyggingen til lørdagens kamp har Lamare uttalt at hun har studert alle tilgjengelige videoer av Brækhus og at hun har sett nye svakheter hver gang. Den norske boksedronningen lar seg ikke stresse

- Det er definitivt en måte for henne å komme under huden min på. Jeg tror på at hun har studert meg veldig nøye, og jeg tror også på at hun er i toppform. Jeg tror hun er sulten på å vise seg fram. Det er folk som snakker om at hun er ferdig, og jeg tror hun er veldig lysten på å vise at det ikke stemmer i det hele tatt, sa Brækhus til Nettavisen.

Brækhus gjør det imidlertid klart at det er stor forskjell på å se svakheter og å utnytte dem.

- Alle boksere har svakheter. Hun har definitivt sett noen svakheter, men det har alle andre motstandere jeg har bokset mot også. Spørsmålet er om hun klarer å utnytte de svakhetene hun ser. Hun må også ha redskapene til å utnytte det. Jeg er en rask og teknisk bokser, mens hun er mer den fysiske, sterke. Begge har drøss med erfaring, så det blir gøy.

Mange nordmenn
Det er ventet at så mye som 700 nordmenn kan komme til å ta turen til Frederikshavn for å se kampen. Det gleder Cecilia Brækhus.

- Det er blitt nesten som mitt andre hjem. Det er fantastisk å bli backet opp av så mange nordmenn. De lager mye lyd og gir meg ekstra motivasjon i ringen. Jeg håper å gi dem enda en god opplevelse lørdag, sa Brækhus.

Aleksander Hagen og Tim-Robin Lihaug skal også i aksjon under lørdagens stevne i Frederikshavn.

Nettavisen er til stede i Frederikshavn og følger lørdagens kamp direkte

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere