*Nettavisen* Sport.

- Han er en drittsekk

Foto: YouTube/Paul Weaver/Wikipedia

De norske UFC-profilene har hver sin favoritt før helgens storkamp.

05.07.12 23:20

Kommende helg møtes Anderson Silva og Chael Sonnen til en etterlengtet omkamp. I 2010 var det førstnevnte som dro det lengste strået da han vant via submission mot slutten av tittelkampen i mellomvektsklassen.

Silva er favoritt hos bookmakerne før lørdagens kamp, men Sonnen blir definitivt ingen enkel nøtt å knekke for den brasilianske UFC-stjernen.

Norges ferske UFC-fighter, Simeon Thoresen, vant sin debut i organisasjonen da han beseiret svenske Besam Yousef i april.

- En drittsekk
Sandefjordsgutten innrømmer at han har problemer med å peke ut en soleklar favoritt før helgens storkamp mellom Silva og Sonnen.

- Det er en veldig vanskelig kamp å tippe på. Silva kan vinne på knockout i første runde, eller det kan bli sånn som sist, da Sonnen lå på toppen og dunka hele kampen, sier Thoresen til Nettavisen.

Amerikaneren har blitt kjent som den verste og beste «trashtalkeren» i hele UFC og har av den grunn fått mange fans og mange fiender.

Her kan du se hva Sonnen liret av seg på tirsdagens pressekonferanse i Las Vegas:

HTML EMBED

Thoresen, som reiser til Las Vegas for å trene med Team Couture og Wanderlei Silvas gym kommende mandag, forstår at det er mange som misliker Sonnen. Han innrømmer imidlertid at han selv har sansen for amerikaneren.

- Han er jo en drittsekk. Enten liker du ham, eller så liker du ham ikke. Personlig synes jeg han er en kul fyr, men jeg holder som regel med dem som er litt mer ydmyke, så jeg får holde en knapp på Silva, sier Thoresen.

Einemo: - Håper på Sonnen
John Olav Einemo har nå lagt opp, men har flere MMA-kamper på topp internasjonalt nivå bak seg. Han avsluttet karrieren med to kamper i UFC.

36-åringen håper, i motsetning til Thoresen, at det ender med amerikansk seier i Las Vegas kommende lørdag.

- Jeg tror Sonnen kan slå Silva, jeg. Og personlig håper jeg at han gjør det. Han skaper litt blest rundt dette og i tillegg er han en ganske intelligent fyr. Jeg ler meg i hjel av alt han sier, sier Einemo til Nettavisen.

Einemo, som for tiden trener Norges Beste Figher-finalist Joakim Aardalen, sier han ikke har noen planer om å gjøre comeback.

- Nei, jeg har nok ikke det. Jeg trener fortsatt mye både på Lørenskog og i Oslo, men jeg har ingen planer om comeback. Nå får vi se hva vi får til for Joakim, sier Einemo.

Kampen mellom Chael Sonnen og tittelholder Anderson Silva kan du se på Canal+ fra 04.00 natt til søndag.

Les mer om helgens storkamp i UFC her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.