RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er et fenomen

Slik ble Conor McGregor en av landets mest populære idrettsmenn på rekordtid.

Få idrettsutøvere har, før de har gått en eneste kamp på høyeste nivå, hatt så store forventninger og så mye støy rundt seg som UFC-fighteren Conor McGregor.

25-åringen fra Dublin sto med åtte strake seirer og var tittelholder i Cage Warriors da han ble tatt inn i UFCs fjærvektsklasse våren 2013.

Nettavisen satt ringside i Globen da iren gjorde kort prosess med amerikaneren Marcus Brimage i sin UFC-debut for 15 måneder siden.

Siden den gang har populariteten til McGregor gått i taket. I 2013 var han den idrettsutøveren som ble «googlet» flest ganger i hjemandet Irland. Han har dukket opp på talkshow i beste sendetid og blitt en nasjonal kjæledegge på rekordtid.

Etter å ha vært ute med en kneskade han pådro seg i kamp mot Max Holloway for snart et år siden, er McGregor nå klar for å returnere til MMA-buret i Dublin. Brasilianeren Diego Brandao er motstander.

Mye av grunnen til McGregors eksploderende popularitet, skyldes at han gjør noe svært få ferskinger tør. Han sier rett ut at han er best i vektklassen og at han kommer til å ta ut de som ligger foran ham én etter én.

Se Conor McGregors UFC-debut her:


Tittelufordrerne har etter tur fått verbal juling av den ubeskjedne iren. Ikke engang tittelholder José Aldo spares.

- Jeg synes han er middelmådig, bevegelsene hans er begrenset, og han gjør ikke noe spennende. Det er ingenting som forbløffer meg med ham. Den kampen kommer for en dag, og da skal alle få se. Jeg skal bevise alt jeg har sagt, sa McGregor til MMAfighting.com tidligere i år.

All pratingen har sakte, men sikkert ført til at flere av veteranene i fjærvektsklassen har begynt å svare og utfordre McGregor. Dermed har han fått det akkurat som han vil. Han bygger seg opp med seierer mot mindre merittert motstand og får drøssevis med publisitet, selv i perioden han har vært ute med skade.

Mangeårig kampsportjournalist i The Daily Telegraph, Gareth A. Davies, er imponert over iren.

- Conor McGregor har eksplodert inn på UFC-scenen. Han er nesten på egen hånd ansvarlig for å gjøre MMA til en mainstream sport i Irland. Han er et fenomen, sier Davies til UFC Countdown.

Her er noen av grunnene til at McGregor har blitt en av de mest omtalte UFC-fighterne, uten at han ennå har møtt en av sin vektklasses ti beste:


Lørdagens stevne kan du se direkte på C More Extreme fra 21.00 lørdag. McGregor og Brandao går trolig i buret rundt 22.30.

Her er de øvrige kampene på lørdagens hovedkort:

Gunnar Nelson (ISL) vs. Zak Cummings (USA) - Weltervekt
Brad Pickett (ENG) vs. Ian McCall (USA) - Fluevekt
Norman Parke (NIR) vs. Nayoyki Kotani (JPN) - Lettvekt

Se UFC Countdown:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere