*Nettavisen* Sport.

- Han gjør alt helt perfekt

SUVEREN: Manny Pacquiao (til venstre) fikk lett match mot ubeseirede Chris Algieri i Macau.

SUVEREN: Manny Pacquiao (til venstre) fikk lett match mot ubeseirede Chris Algieri i Macau. Foto: Tyrone Siu (Reuters / NTB scanpix)

«Pac-Man» spiste utfordreren til nattmat.

Filippineren Manny Pacquiao (35) sendte sin amerikanske utfordrer Chris Algieri (30) i kanvasen seks ganger før det var klart at han beholdt VM-tittelen sin.

Filippineren var en gang regnet for å være verdens beste bokser uansett vektklasse. Han tok kommandoen mot ubeseirede Algieri og viste at sistnevnte ikke var noen reell målestokk.

Nå klarte riktignok ikke Pacquiao å stoppe amerikaneren, men han vant soleklart på poeng. To av dommerne hadde han som vinner med 119-103, mens den tredje dommeren mente han vant 120-102. Mer overbevisende kan ikke en poengseier bli, for dette var Pacquiaos kveld.

Algieri viste liten evne til å stå imot. Han ble jaget rundt i ringen av mannen som har vunnet åtte VM-titler i forskjellige vektklasser tidligere.

Problemer

Kampen sto om retten til å kalle seg verdensmester i weltervekt i World Boxing Organization (WBO). I den sjette runden var amerikaneren i kanvasen to ganger, og han ble også slått ned to ganger i åttende runde. En ny tur i kanvasen ventet etter en small i den niende runden.

- Det er liten tvil om at Pacquiao er verdens beste weltervektbokser. Han gjør alt helt perfekt når han er i ringen. Han er en veldig stor bokser, sa Algieri etter kampen, der han fikk mer juling enn noen gang.

At han klarte å stå på beina gjennom alle de 12 rundene etter den behandlingen han fikk, er overraskende.

- Det var aldri noen fare for at jeg skulle bli slått på knockout, men jeg må innrømme at en av trefferne et stykke ut i kampen skadet meg skikkelig. Likevel føler jeg at jeg til en viss grad hadde kontroll, slik at jeg unngikk å bli slått ut, sa 30-åringen.

- Mitt beste

- I denne kampen gjorde jeg mitt beste, og jeg er veldig fornøyd med innsatsen min. Jeg føler jeg fikk vist hva jeg er god for som bokser, sa Pacquiao selv etter kampen.

- Jeg kom hit for å bokse og kjempe og føler jeg fikk gjort det, la han til, kongressmannen fra hjemlandet Filippinene.

Ikke siden 2009 har Pacquiao slått noen motstander i kanvasen, så i så måte var dominansen mot Algieri uvant for filippineren.

Den forrige som fikk så hardhendt behandling var Miguel Cotto, som ble stoppet i 12. runde i Las Vegas for fem år siden. Da var Manny Pacquiao på topp. Den gangen var han regnet som en mye bedre og skarpere bokser enn nå.

Men mot Chris Algieri viste han at han fortsatt ikke har glemt gamle ferdigheter. «Pac-Man» bokset en god og overbevisende kamp i Macau lørdag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.